Sport

2010.05.21. 11:15

Víz alatt van a pálya, vadkacsát is láttak

Egyelőre nincsenek edzések és meccsek sem a Várkői-stadionban

H. L.

Engedtessék meg egy személyes megjegyzés: e sorok írója évtizedek óta jár a Várkői-stadionba, de ilyen rossz állapotban még sohasem látta. Még akkor sem, amikor Bőrgyár-pályának hívták.

Mindig is nehezen nyelte el csapadékot, de egyszerre ennyit még sohasem kapott. A létesítmény víz alatt van, edzeni, játszani nem lehet benne. A gondnok még vadkacsát is látott úszni a területen.

– Egy szivattyúval éjjel-nappal szívatjuk ki a vizet, de nagyon lassan megy – jellemezte a helyzetet Maretics György létesítményvezető. – Hétfő estére talán végzünk vele, utána azonban még ki kellene száradnia. Félő azonban, hogy addig a fű is tönkremegy. Nem valószínű, hogy a jövő hét közepénél előbb újra birtokba lehet venni a játékteret.

Addig nincsenek edzések, meccsek, ez több száz sportolót érint. A PMFC korosztályos lány futballistáit éppúgy, mint a PVSK fiú utánpótlás labdarúgócsapatait vagy a gyermekhokisokat, utóbbiak a száraz edzéseiket tartják ott. (Sajnálták is a jégkorongozó srácok, hogy elmaradnak a foglalkozások.)

Amíg vissza nem áll a régi rend, szünetel a kispályás focibajnokság is. Ennek most folyó idénye kitolódik vagy az elmaradt meccseket őszre teszik át. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!