Sport

2015.12.28. 14:03

Wittrédi Dávid NB I.-es ajánlatot kapott

A Kozármisleny csapata számára remekül sikerült az idei ősz, nem is véletlen, hogy az együttes egyik, ha nem legjobb játékosa, Wittrédi Dávid iránt alaposan megnőtt a kereslet a hazai piacon. A Budapest Honvéd már konkrét ajánlattal állt a futballista elé.

Szakács Miklós

Ha egy NB III.-as csapat játékosát egy, az élvonalban futballozó együttes szeretné szerződtetni, az azért nem piskóta. Persze ha hozzátesszük, hogy ez a játékos Wittrédi Dávid, akkor azért talán már nem is olyan meglepő a hír.
A harmadosztályban listavezető HR-Rent Kozármisleny együttesének játékosát a közelmúltban a Budapest Honvád kereste meg, a fővárosiak szeretnék szerződtetni a volt pécsi focistát.

– Valóban, a Honvédtól kaptam egy konkrét ajánlatot, már le is ültünk tárgyalni az esetleges átigazolásomról – ismerte el Wittrédi. – Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy megegyezésről egyelőre nincs szó. Még nem döntöttem.

Kíváncsiak voltunk, hogy mi a dilemma oka, hiszen azért az nem mindegy, hogy az ember az első, vagy a harmadosztályban játszik hétről hétre.
– Most az ünnepek alatt elgondolkodtam, volt rá időm bőven – kezdett bele a középpályás. – Persze, az nagyon hízelgő, hogy az élvonalból keresnek, ez az őszi teljesítményem elismerése is. Ugyanakkor nem mehetek el amellett, hogy vannak azért más tényezők is, amik befolyásolják a döntésemet. Például a családom. Hogy nekik, mi lenne a legjobb. Az igazat megvallva pedig az sem mellékes, hogy ha az ember egy csapattal szép sikereket ér el, mint mi ősszel a Kozármislennyel, akkor azért ebből nagyon nehéz kiszállni.

Felvetettük Wittrédinek, hogy a legutóbbi NB I.-es kalandja nem sikerült túl jól, Debrecenben szinte alig játszott, utólag ő is elismerte, hogy az az időszak nagyon nem jött neki össze.
– Természetesen az utóbbi napokban ez is eszembe jutott – magyarázta a futballista. – Korábban Pécsett is akadt már gyengébb szezonom, ahol sok kis tényező miatt nem jöttek össze a dolgok. Szóval ez is eszembe jut, de nem ez határozza meg majd a döntésemet.
A mislenyi közönségkedvenc azt is elmondta lapunknak, hogy legkésőbb január elejére meghozza majd a döntését, hiszen a felkészülést ott szeretné elkezdeni, ahol tavasszal is játszani fog.

Nehéz lenne őt pótolni

Németh Zsolt, a HR-Rent Kozármisleny vezetőedzője is értesült már a Honvéd érdeklődéséről, és a szakembernek vegyesek az érzései az ajánlat kapcsán.
– Örömmel tölt el, hogy az egyik játékosunkat egy élvonalbeli csapat akarja szerződtetni, ez is jelzi, hogy jól dolgozunk a gárdával – mondta Németh. – Ugyanakkor Dávid egy nagyon fontos láncszeme az együttesnek, és bizony nem lenne könnyű őt pótolni. Mást most nem tehetünk, mint várunk.

Nem gazdagodnak meg rajta

Az emberben rögtön felmerül, egy esetleges átigazolással jól is járhat a Kozármisleny, Wittrédiért kis túlzással annyit kérhetne a klub, amennyit nem szégyell. Amikor erről érdeklődtünk Feleki Attilánál, a baranyai együttes tulajdonosánál, gyorsan lehűtötte a kedélyeket.
– Wittrédi ugyan a mi játékosunk, de nem fogunk meggazdagodni, ha eligazol – magyarázta a klubvezető. – Van vele egy megállapodásunk, hogy ha az élvonalból keresik, és el akar menni, akkor egy jelképes összegért engedjük őt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!