Sztárvilág

2010.04.11. 10:34

Plátói a kapcsolatuk

Egyre több részletet hallani Tőkés László nőügyeiről. Faludy György özvegye is a feltételezett „listára” került. Fanni visszautasítja a vádaskodást.

Kiskegyed Online

Tőkés László, a Királyhágó Melléki Református Egyházkerület volt püspöke, jelenlegi Európai parlamenti képviselő felesége válna. Joó Edith a nagyváradi bírósághoz benyújtott beadványában többek közt azzal indokolja a szándékát, hogy 25 éves házasságuk alatt Tőkés terrorizálta, és lelki sérüléseket okozott neki. Ráadásul Joó Edit szerint férjének számos szerelmi kalandja is volt az együtt töltött évek alatt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] „Előfordulhatott, hogy társaságban félrehúzódva beszélgettem vele, és ezt a külső szemlélő többnek láthatta, mint a valóság.”
[/caption]

Bizonyítékul a bontóper iratanyagához csatolta azokat a szerelmes leveleket, sms-eket, amelyeket hosszú éveken át gyűjtött férje félrelépéseiről.

A pikáns ügy kapcsán Faludy György özvegyének a neve is felbukkan, ám Faludy Fanni tagadja a vádakat. Annyit azonban elismer: mély barátságot ápoltak Tőkés Lászlóval. A költő temetésén a püspök a család barátjaként mondott búcsúbeszédet, de ezután sem szakadt meg a kapcsolatuk. Sőt, elmélyült az érzelem, hisz a fiatal özvegy lelki támaszra szorult. Szerinte ez adhatott okot a szóbeszédre a szerelmi viszonyról. „Bár Tőkés László karizmatikus férfi, plátói volt a viszonyunk. Küldtem neki néhány sms-t, de semmi olyan nem volt közöttük, ami a vádaskodást alátámasztaná. László mindig meghallgatott, erőt adott a gyászban, a fájdalmamban. Kevés ember tudja ennyire megindítani a szívemet. Előfordulhatott, hogy társaságban félrehúzódva beszélgettem vele, és ezt a külső szemlélő többnek láthatta, mint a valóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!