siker

2018.02.26. 22:30

Brit énekes uralta a lemezpiacot tavaly

Lenyomta Eminemet és Taylor Swiftet is.

English singer, songwriter, guitarist, and record producer Ed Sheeran performs live at Mediolanum Forum in Milan, Italy on November 20, 2014. Sheeran has sold more than 26 million albums and 100 million singles worldwide, making him one of the world's best-selling music artists. (Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto)

Ed Sheeran brit énekes adta el a legtöbb albumot világszerte 2017-ban, megelőzve az előző évi listavezető Drake-et és Taylor Swift amerikai énekesnőt – közölte hétfőn a Nemzetközi Hangfelvétel-ipari Szövetség (IFPI).

A 27 éves Ed Sheeran Divide című harmadik albumával és Shape of You, Castle on the Hill, Galway Girl és Perfect című kislemezével érte el sikereit.

A 2017 márciusában megjelent Divide a világ 36 piacán lett többszörös platinalemez, a Shape of You a legnagyobb számban eladott kislemez lett a világon 2017-ban és 32 piacon lett többszörös platinalemez az IFPI adatai szerint.

Tavaly először fordult elő, hogy a legtöbb példányszámban eladott album és kislemez ugyanazon előadóé volt – hívta fel a figyelmet a szövetség.

A 2016. évi listavezető, a kanadai hiphopsztár, Drake More Life című albumának köszönhetően a második lett a tavalyi eladási listán, az Apple Musicon ez lett a 24 óra alatt legtöbbet hallgatott album tavaly, és a Spotify-on is rekordot ért el megjelenése első napján.

Taylor Swift Reputation című hatodik albumának köszönhetően került az eladási listák harmadik helyére annak ellenére, hogy az album csak 2017 novemberében jelent meg.

A rekordlista további helyezettjei: Kendrick Lamar, Eminem, Bruno Mars, a The Weeknd, az Imagine Dragons, a Linkin Park és a The Chainsmokers.

Borítókép: Mairo Cinquetti / NurPhoto / AFP

Címkék#Ed Sheeran

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!