zene

2017.12.12. 07:30

Ismét őslakos származású versenyző képviseli Ausztráliát az Eurovízión

Jessica Mauboy másodszor lép fel az eseményen.

Az őslakos származású 28 éves énekesnő, Jessica Mauboy fogja képviselni Ausztráliát az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Lisszabonban.

„Van egy izgalmas hírem! Én fogom képviselni Ausztráliát a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon. A szívemből fogok énekelni Ausztráliáért. Nagyon büszke vagyok, hogy képviselhetem az országomat és persze egy kicsit ideges is – legfőképpen amiatt, hogy mit fogok viselni”.

- írta Mauboy a Twitteren.

Ez lesz Mauboy második szereplése a dalfesztiválon. Először 2014-ben lépett színpadra Dániában, ahol versenyen kívül énekelt az ausztrál és őslakos zászlók előtt. Az Eurovíziós Dalfesztivál történetében az volt az első alkalom, hogy egy Európában kívüli országot kértek fel szereplésre.

Ausztrália 2015 óta hivatalos versenyzője a világ legnagyobb televíziós zenei megmérettetésének. Az eddigi ausztrál versenyzők, a malajziai születésű Guy Sebastian, az ausztrál-koreai Dami Im és az őslakos származású Isaiah Firebrace, mind remekül teljesítettek, mindhárman a legjobb tízes mezőnyben végeztek. Dami Im 2016-ban a dobogó második fokát szerezte meg.

Az Ausztrália Északi területéről, Darwinból származó Mauboy a 2006-os Australian Idol televíziós tehetségkutató győzteseként tett szert hírnévre. Azóta öt albummal rukkolt elő, amelyekből több mint 3,4 millió példány fogyott, és számos televíziós sorozatban, valamint mozifilmben szerepelt.

Legutóbb több mint hárommillió ausztrál követte figyelemmel az Eurovíziós Dalfesztivált, amelyet az SBS ausztráli közszolgálati intézmény sugároz élőben.

Borítókép: Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!