Visszatérés

2018.05.18. 16:54

Újra Fekete Zajtól lesz hangos a Mátra

Többéves szünet után augusztusban újra megrendezik a legendás underground fesztivált, a Fekete Zajt.

A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Több mint ötven előadó, köztük tíz külföldi játszik idén a Fekete Zajon, köztük lesz a VHK, az Alcest, Anna von Hausswolff, az Aesthetic Perfection és a Crippled Black Phoenix – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Résztvevõk a Mátrafüred-Sástón megrendezett Fekete Zaj Fesztiválon 2012. augusztus 18-án.
Forrás: MTI | Fotós: Mohai Balázs

A tíz éve indult Fekete Zaj egyébként azokban az években sem maradt el teljesen, amikor nem tartották meg a fesztivált: a törzsközönség és a korábbi fellépő zenekarok Fekete Zaj Osztálykirándulás néven évről évre megszerveztek maguknak egy közös hétvégét a Sástó mellett. Az elmúlt években több klubrendezvény, köztük a Fekete Zaj Klub és a Fekete Zaj Tél is életben tartotta a koncepciót.

A VHK fellépése a fesztiválon már hagyománynak tekinthető, idén koncertet ad a francia post metál csapat, az Alcest, amely shoegazing és black metál elemeket ötvöz, jön a svéd Anna von Hausswolff, akinek zenéje egyfajta rituáléként élhető meg, amely a lélek és a vér hangjait sugározza magából. Szintén fellép a szintipop/EBM vonalat képviselő Los Angeles-i Aesthetic Perfection, az experimentális rockot játszó svéd/angol Crippled Black Phoenix és az izlandi szinti-punk darkwave lánytrió, a Kaelan Mikla.

Résztvevők hallgatnak egy koncertet a Fekete Zaj Fesztiválon
Forrás: MTI | Fotós: Mohai Balázs

Ott lesz a fesztiválon a Middlemist Red, a Gustave Tiger, a Black Bartók, a Dope Calypso, a Képzelt Város, az Entrópia Architektúra, a Pyoba, a Zivatar, a Perihelion, az Agregator, a Shapat Terror, a divideD, az Arkhé vagy Csihar Attila is.

Borítókép: Egy résztvevő a Mátrafüred-Sástón megrendezett Fekete Zaj Fesztiválon. Forrás: MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!