szépségverseny

2021.02.11. 17:30

Így lehetsz Tündérszép: a hullámos haj mindenkinek jól áll

Jelenleg is tart a jelentkezés Tündérszépek szépségversenyünkre. Az első jelentkezők fotózása már javában tart, ezért ahhoz, hogy segítsük a leendő versenyzőket, szakembert kérdeztünk, milyen frizurát érdemes bevetni a tündöklés jegyében. Pandur Vivian, Pécs egyik belvárosi szépségstúdiójában dolgozik fodrászként. Megkérdeztük, mit javasol a versenyzőknek, hogy hajkoronájukból a maximumot hozzák ki.

BZS

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

- A szép haj titka minden esetben a megfelelő ápoltságon és hajápolási szokásokon múlik. Illetve főnökömet idézve, a tiszta haj mindennek az alapja – kezdi a szakember.

Külsőleg-belsőleg egyaránt fontos a vízfogyasztás, és a hajápolási termékek használata.

Fodrász: Pandur Vivian

Fotózás előtti hetekben érdemes a hajmosások során hidratáló hajpakolást alkalmazni, illetve ha festett hajról van szó, felfrissíteni a hajszínt, hogy fényes-élénk árnyalatú legyen a haj.

A fotózást megelőző este (rövid haj esetén reggel) történjen az alapos-kétszeri hajmosás samponnal, majd hajpakolás vagy kondicionáló használata.

A fotózás napján érdemes átszárítani a hajat egy körkefe segítségével, mert a hő hatására felfrissül.

A hajszobrász kiemelte, fontos, hogy hajszárításnál használjanak a lányok hővédő krémet, volumennövelő gélt, vagy hajhabot. Ezek tartást és védelmet adnak a hajszárítás és a hajsütővas alkalmazása során.

A fotókon célszerű a volumen, hullámokkal ki lehet emelni az arcot, egy enyhe oldalválasztékkal pedig lágyítani lehet.

A frufrus lányoknak is van tanács: ha egy lapos kefe segítségével szárítják ellenkező irányba, mint ahogy hordják, szép tartása lesz.

Mint megtudtuk, a természetes hullámok eléréséhez a kúpvas a legjobb. A megfelelő hővédő szer alkalmazása mellett vízszintes leválasztásokkal, tincsenként érdemes haladni – vékonyszálú hajnál nagyobb tincseket fogva.

Akinek rövidebb haja van, vagy az egyenes szálakat kedveli jobban, körkefe és hajvasaló segítségével szintén tincsenként tudja formázni haját. Esetleg csak arcból kifelé egy- egy tincset.

Haj: Pandur Vivian

 

- Arcformát tekintve szerintem minden típusnak előnyös a hullám, inkább a nagyságára kell odafigyelni. A kerek archoz lágyabb hullám passzol. A magasabb homloknál bátran rendezzük a hullámokat közel az archoz – adja tanácsait a fodrász.

Ebből az alapból akár helyszínen lehetséges egy lófarokkal sportos – s közben csinos – külsőt varázsolni.

Haj: Pandur Vivian

 

Ha te is kedvet kaptál, még jelentkezhetsz a 2021-es év Tündérszépek szépségversenyünkre! A lányok bemutatása jövő héten hétfőn indul a bama.hu oldalon és a Dunántúli Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!