Pécsvárad

2018.06.23. 09:50

A betegség megelőzésére helyezik a hangsúlyt

Megkezdődött a munka a Zengő Praxisközösségben az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése a Pécsváradi Járásban” című projektben.

H. Zs.

A praxisközösség a kétéves működési időszaka alatt Pécsváradon, Geresdlakon és a környező településeken is elérhetővé teszi a prevenciós szemléletű szakrendeléseket, az életmód- és a dietetikai tanácsadást, a mozgásterápiát, egészségnapokat rendeznek, ismeretterjesztő, egészségfejlesztő előadásokat tartanak, kampányszűréseket szerveznek.

A közösség betegklubok létrehozásában is közreműködik, amelyekben egy-egy adott betegség hatékony kezelésével kapcsolatos információkat adnak át, valamint saját tapasztalataikat is megosztják az érintettekkel.

A programok és szolgáltatások célja, hogy javuljon a járásban élők egészségi állapota, megnövekedjen az egészségben eltöltött évek száma, és egyes terápiás lehetőségek is könnyebben elérhetővé váljanak. A praxisközösség munkatársai a zengővárkonyi falunap alkalmával megtartották első programjukat, ahol az egészségnap keretében állapotfelméréssel, tanácsadással, egészséges ételek kóstolójával várták a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!