Helyi közélet

2018.09.03. 18:30

A Bomba tyúkok idén kihagyják

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg a főzőversenyt Kozármislenyben a Város Napján, amire még a hét elejéig lehet nevezni.

Zs. J.

Tavaly a „Még mindig bomba tyúkok” csapatának különleges étele nyerte a kozármislenyi kakaspörköltfőző versenyt. Új köntösbe öntötték a hagyományos pörköltet, melyet túrós csusza buciban, hideg kovászosuborka-mártással és ropogós mangalicapörccel tálaltak.

A hölgyek – Erdősi Réka, Bíró Adrienn, Csorba-Simon Dalma és Böröcz Dóra – mint megtudtuk, a szeptember nyolcadikai versenyen most nem indulnak, ellenben lehet, hogy látogatóként részt vesznek az eseményen.

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg a főzőversenyt Kozármislenyben a Város Napján, amire még a hét elejéig lehet nevezni. Eddig huszonkét csapat jelezte részvételét. A tarajos kakast a szervező cég biztosítja, a többi kelléket a versenyzőknek kell beszerezniük. A bográcsokban az étel reggel nyolckor kezd rotyogni. A fogást egy tálon, kóstolási mennyiségben tálalva, tetszés szerinti körettel elkészítve, savanyúsággal és egyéb díszítéssel lehet bemutatni a szakmai zsűrinek.

A verseny eredményhirdetése délután egy óra körül várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!