nb iii

2018.09.02. 19:18

A hajrában egyenlített a Honvéd a PMFC ellen

Bíztunk benne, hogy kilenc pontot szerez a három NB III.-as baranyai labdarúgócsapat az ötödik fordulóban – majdnem meglett. A PMFC-t csak néhány perc választotta el a győzelemtől idegenben, a Kozármisleny és a Szentlőrinc nyert otthon.

K.M.A

Nem sokon múlott, hogy a PMFC megszerezze második győzelmét. Sárai György együttese kétszer is vezetett a Bp. Honvéd II. otthonában, s ha kicsit rutinosabb, dörzsöltebb csapat, akkor biztosan nyer. Sajnos azonban olyan hibákat vétettek a piros-feketék, amelyek nagyban segítették az ellenfelet – a Honvéd egyenlített is, sőt, a végén még lőtt egy kapufát, vagyis majdnem megkaparintotta a három pontot.

A Kozármisleny alaposan ráijesztett szurkolóira az első félidőben, olybá tűnt, nem is akar nyerni hazai pályán. Németh Zsolt együttese nagyon keveset tett le az asztalra, ennyi pedig kevés volt ahhoz, hogy vezetést szerezzen a Paks II. ellen. A félidőben valószínűleg kicsit megköszörülte a torkát a tréner az öltözőben, mindenesetre tény, hogy a szünet után jobban iparkodtak a mislenyiek. Ennek pedig meglett az eredmények: Tóth Márk révén megszerezték a vezetést, majd jött a menetrendszerű Wittrédi-gól, s ezzel le is zárták a meccset.

A Szentlőrincnek az első félidőben meggyűlt a baja a védekezésre berendezkedő Makóval, nem tudtak betalálni a hazaiak. Aztán ahogy az lenni szokott, ha egyszer kinyílik a pofonzsák... A második félidő elején Sili Luka megszerezte a vezetést, nem sokkal később Hleba duplázott, s végül négynél állt meg a Szentlőrinc – de hat–hét is simán lehetett volna közte.

Így látták az edzők a mérkőzéseket

SÁRAI GYÖRGY (A PMFC VEZETŐEDZŐJE): – Három hete veretlenek vagyunk, ez feltétlenül pozitívum, miként az is, hogy ismét pontot szereztünk. A mérkőzés körülményei alapján azonban úgy érzem, hogy ezúttal két pontot elkótyavetyéltünk. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen nekünk továbbra is a bentmaradás a célunk.

NÉMETH ZSOLT (A KOZÁRMISLENY EDZŐJE): – Nehéz mérkőzést játszottunk, azt kell mondjam, az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk. A szünetben kértem, hogy ezen változtassanak a játékosok. Ilyen gyenge első félidőt nem szabad produkálnunk, főképp nem hazai pályán, hazai közönség előtt, bízom benne, hogy a későbbiekben ezt át is érzik a játékosaink. A célt, hogy a három pontot megszerezzük, mégis sikerült elérnünk. A második félidőben már jobban játszott a csapat, ez a helyzetekben is megmutatkozott és végül győztesen hagytuk el a játékteret, aminek természetesen nagyon örülök. Sok munka vár még ránk! Dolgozunk tovább, készülünk a következő feladatokra!

FEKETE TIVADAR (A SZENTLŐRINC SZAKMAI IGAZGATÓJA): – Az első félidőben még nem találtunk fogást az ellenfelünkön, amely berendezkedett a 0-0-ra, a védekezésre koncentrált, s várta, hogy legyen majd egy gólszerzési lehetősége. A szünet után aztán már nem tudtak úgy koncentrálni a vendégek, mint az első játékrészben, mi pedig ekkor már éltünk a lehetőségekkel. Ebben a negyvenöt percben a játék minden elemében felülmúltuk a Makót, jól futballozott a csapat, s akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

BP. Honvéd II.–PMFC 2-2 (0-1)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 5. forduló. Vezette: Borbás. PMFC: Somogyi – Pinczés, Romics, Juhász, Varga – Erdős, Koller (Hanol, 81.) – Péter B. (Jerkovics, a szünetben), Kiss K., Kesztyűs (Kálmán Sz., 67.) – Fujsz. Vezetőedző: Sárai György.

Gólszerzők: Májer (56.), Soltész (85.), ill. Koller (45.), Kálmán Sz. (68.).

Kozármisleny FC–Paks II. 2-0 (0-0)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 5. forduló. Kozármisleny, 300 néző. Vezette: Katona. Kozármisleny FC: Molnár P. – Fekete, Fiáth, Racskó, Kocsis – Tóth Márk, Turi (Grabarics, 65.) – Beke, Wittrédi (Tóth Marcell, 77.), Márkvárt – Nicsenko (Rácz, 55.). Edző: Németh Zsolt.

Kiállítva: Nagy Á. (90. perc, Paks II.).

Gólszerzők: Tóth Márk (51.), Wittrédi (72.).

Szentlőrinc–Makó 4-0 (0-0)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 5. forduló. Vezette: Szommer. Szentlőrinc: Pacéka – Harsányi, Bodó, Fenyvesi, Németh M. – Hleba, Bata (Nagy R., 65.), Hampuk (Fonyódi, 74.) – Tihanyi (Kisari, 86.), Sili, Havas. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Sili (55., 93.), Hleba (63.), Harsányi (84.).

További eredmények: Iváncsa–Rákosmente 5-2, Szeged-Grosics Akadémia–Taksony 0-0, Hódmezővásárhely–Kecskemét 1-1, SZEOL–Szekszárd 0-0, Dunaújváros–Dabas.

A 6. forduló programja (szeptember 9., 16.00): PMFC–Makó, Kecskemét–Kozármisleny, Hódmezővásárhely–Szentlőrinc, Paks II.–Dunaújváros, Dabas–Szeged-Grosics Akadémia, Taksony–Iváncsa, Rákosmente–SZEOL, Szekszárd–Bp. Honvéd II.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában