Úszás

2018.08.24. 14:00

A horgászat az új őrület Kenderesi Tamásnak

Egy ezüstéremmel (200 pillangón) tért haza a közelmúltban Glasgow-ban megrendezett Európa-bajnokságról Kenderesi Tamás. A PSN Zrt. kiválósága most szusszan egyet (tegnap épp a horgászbot mellett), aztán szeptember közepén ismét belevág a munkába.

K. Mayer András

Silver medalist Hungary's Tamas Kenderesi (L), Gold medalist Hungary's Kristof Milak pose for a 'selfie' photo after posing on the podium during the medal ceremony for the Men's 200m butterfly swimming final at the Tollcross swimming centre during the 2018 European Championships in Glasgow on August 5, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

– Két hete volt az Európa-bajnokság, azóta lógatja a lábait, pihen, nyaral?

– Igen, most is épp horgászunk Pogányban – válaszolta Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. olimpiai bronzérmes úszója. – Tavaly október óta ez az új őrület a családban, szinte mindenkinek van engedélye, még a barátnőmnek is. Úgyhogy most elég sok bot van bedobva. Tényleg jó dolog ez, kiülök és teljesen kikapcsolok.

– Muszáj is néha kikapcsolni. A medencét manapság messze elkerüli?

– Az Európa-bajnokság óta egyszer azért már úsztam. Kétezer métert, jól is ment. Szeptember közepére terveztem, hogy újra belevágok a munkába. Motivált vagyok, nagy terveim vannak.

– Na, hallgatom!

– Azért lesznek mostanában is versenyek, decemberben a rövid pályás világbajnokság, előtt pedig az ob. Előbbin mindenképpen szeretnék egyéni csúcsot úszni, ha az összejön, akkor döntőbe kerülök. Mondjuk érmet valószínűleg nem nyerek. Aztán januártól kezdődik a hosszú pályás szezon, lesz országos bajnokság, majd egy világbajnokság Ázsiában. A következő két év a tokiói olimpiáig, Ázsiáról fog szólni.

– Addig is szóljon néhány mondat a Glasgow-ban 200 pillangón megszerzett ezüstéremről! Elégedett volt?

– Örültem neki. Éreztem, hogy nem százszázalékos ez az évem, ehhez képest egész jót úsztam. Az előfutam kemény volt, négy magyar közül kellett továbbjutni, a középdöntő viszont amolyan örömúszás volt, jól versenyeztem. A döntőben is jól ment, csak éppen Milák Kristóf még jobb volt.

– Ha már Milák: egy percnyi nyugta sincs az embernek. Cseh László, Biczó Bence, most Milák Kristóf...

– Jobb ez így! Szeretem a versenyhelyzetet. Sokszor úszunk egymással, az egyik húzza a másikat, nem lehet lazítani. Aki pedig itthon, ebben az erős mezőnyben bent tud lenni az első kettő-három között, az a világon is ott van az élbolyban.

– Régebben emlegette, hogy a 200 pillangó mellett másik számot is választ. Tervben van ez még?

– Nem úgy tűnik, hogy ebből lesz valami. Nagyon erősek ugyanis az ellenfeleim, szerintem nem igazán férne bele az, hogy másik számra is koncentráljak. Kisebb versenyeken azért talán elindulok majd másban is, de a fő versenyeken biztosan csak a 200 pillangóra fókuszálok. (Amikor itt tartottunk, Kenderesinek kapása volt. Jól időzített a hal, hiszen épp végeztünk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!