levél

2018.06.16. 13:27

A szabadtéri kocsma reneszánszát éli – füstölög olvasónk

Köztéri italozás! Újra, újra és újra! Kérészéletűnek bizonyult a Diana téri szabadtéri kocsma megszüntetése. Újra reneszánszát éli. Feltámadt hamvaiból, mint a Főnix madár.

DN

Asztalka és kedélyesen iddogálók a kimérés előtt. A mellette lévő húsboltba való betérés továbbra is kihívást jelent. A betérni kívánó vásárló: „…elnézést beengedne?” – kérdi a húsbolt ajtaja előtt állót. Válasz: hááá tessék! Azért készségesen odébb tántorog, italszagú mikroklímát hagyva maga után.

Üde színfolttal is gyarapodott a környék. Gerilla konyha nőtt ki megint a földből, a kocsmától mindössze néhány méterre. Lássuk be, azért jó, ha egy helyen van minden, ami a boldogsághoz kell: étel, ital. Az új street food előtt PB palack, gázrezsó, napernyő – minden, ami kell. Valami sül, fő, a körülötte imbolygók legnagyobb ámulatára.

Lehet persze, hogy a cél a meleg étel biztosítása néhány hajléktalannak, de ezt nyilván nem így kell megoldani. Gázpalack, nyílt láng a lakóépületek közt?! Ma, amikor mindenhez engedély kell, amikor akár egy lakásfelújítás kapcsán letett konténer után is kell közterülethasználati díjat fizetni, nem hiszem el, hogy ez csak simán működhet. És akkor az ÁNTSZ engedélyről még nem is szóltam.

Az itt lakóknak továbbra is leszegett, vagy félrefordított fejjel kell átsietniük ezen a húsz méteres szakaszon. Érthetetlen, hogy miért nem lehet végérvényesen megoldani a problémát! Miért nem tér vissza a hatóság rendszeresen ellenőrizni az ominózus helyeket? Olyan ez, mint a gaz: azt is rendszeresen kell vágni, mert túlnő. Érthetetlen a helyzet azért is, mert térfigyelő kamerák is vannak. Vagy ki kell jelenteni, hogy ez egy megoldhatatlan feladat, és akit zavar (vagyunk elegen) oldja meg ahogy tudja. Miért kell hagyni, illetve nekünk elszenvedni egy környék lezüllését?

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában