utánajártunk

2018.07.20. 11:30

A vízelvezetőket is mindig ellenőrzik Pécsett

Olvasóink arra panaszkodtak az esőzések után, hogy Pécs több részén is tele vannak a vízelvezető árkok, emiatt a legkisebb esőnél is elönti az iszapos hordalék az úttestet.

Zs. K.

Kérdésünkre a Biokom NKft. munkatársa elmondta, a városi csapadékvízelvezető rendszert a cég a rendelkezésére álló források felhasználásával éves ütemterv szerint végzi. Nagy esők után ütemezve ellenőrzik és tisztítják tapasztalataik szerint feltelő hordalékfogókat, víznyelőket. Ezenkívül a lakossági bejelentések és a kollégák napi ellenőrzése során észlelt hordalékos területeket is megtisztítják. Rendkívüli esőzésekre azonban nincs méretezve egy csapadékvízelvezető rendszer sem, sajnos ilyenkor kiöntésekkel lehet számolni.

A bejelentéseket a Biokom Nkft. ügyfélszolgálatán, a 06-72-502-101, az 502-111 illetve az [email protected] címen lehet megtenni.

A városüzemeltető cég továbbá felhívja a lakók figyelmét arra, hogy a csapadékvízelvezető árkok tisztítását „a köztisztaság fenntartásáról” szóló helyi rendelet szabályozza, amely szerint az ingatlan és a közút közötti területen nyílt árok hulladék-, hordalék-, gyom- és síkosság mentesítéséről az ingatlan tulajdonosa (használója) köteles gondoskodni.

Így az épületek csapadékvizeit közterületekre kivezető, közterületen megépült csapadékvízelvezető rendszer (járdába épített tisztítóaknák, kifolyócsövek, nyílt folyókák) tisztán tartásáról, karbantartásáról, valamint az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá az ingatlan és közút közötti kiépített vagy kiépítetlen területgondozásáról, tisztán tartásáról, továbbá a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról, annak elszállításáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!