kézilabda

2018.07.23. 15:30

Az érdieknél folytatja a mohácsi tehetség

Nővére után Schatzl Natalie is az Érdnél folytatja fpályafutását. Az ifjú balszélső 53-as mezben lesz látható a következő idényben.

K. E.

Nyilvános edzésen mutatta be új igazolásait az első osztály egyik élgárdája, a legutóbbi hat szezonban egyaránt bajnoki bronzérmes érdi női kézilabdacsapat. Fiatal magyar utánpótlás-válogatottal is erősítettek, a mohácsi balszélső, a Nemzeti Kézilabda Akadámiát elhagyó Schatzl Natalie is náluk folytatja pályafutását.

A 18 éves Schatzl Natalie természetesen nővére, a Fradi és a válogatott játékosa, Schatzl Nadine hatására kezdett el kézilabdázni. Érdekesség, hogy korábban ő is évekig tagja volt az Érdnek. A két testvér Münchenben született, majd később a szülőkkel hazaköltöztek Mohácsra. Ahogy Natalie korábban nyilatkozta, először csak a hullahoppkarikát vette a kezébe és senki nem gondolta volna, hogy később a kézilabdapályán köt ki.

Tízéves korában figyeltek fel rá, amikor a Moháccsal megnyerték az országos szivacskézilabda-döntőt. Ekkor már ő is úgy érezte, hogy van jövője a pályán, és a kék foltokat már nem csak hobbiból szeretné beszerezni. Talán nem is meglepő, hogy Natalie testvérét nevezi meg példaképének, hiszen sokat tanul tőle és nagyon szeretne megfelelni neki.

Az ifjú balszélső az 53-as mezben fog szerepelni a következő idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában