szponzorált tartalom

2018.06.04. 22:27

Az Illés Lurkó nyerte a Danone Focikupa pécsi fordulóját

Az Illés Lurkó nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna pécsi regionális fordulóját. Második helyen a ZTE U12-es csapata végzett, a Győri ETO pedig harmadik helyezettként zárta a kupát. A torna pécsi fordulójának keretében Családi Egészségnapot is tartottak, ahol táplálkozási tanácsokkal és ügyességi játékokkal várták az érdeklődőket.

A világ legnagyobb gyermek labdarúgó kupája immár 18 éves múltra tekint vissza. A közel 30 országban megrendezett eseményen minden évben 2,5 millió gyerek vesz részt az U12-es korosztályból. A torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket. Éppen ezért az idén először ítélték oda az Egészség Bajnoka címet is, amelyet Városi Bálint, a Keszthely Haladás SC játékosa nyert el. Ő szerepelt ugyanis a legjobban a Danone és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által végzett egészség kvízben. A Legjobb kapus Maszlavér Edmond (Győri ETO), a Legjobb játékos Szindekovics Roland (ZTE), a Gólkirály pedig Somfalvi Bence (Illés Lurkó) lett. Az egyéni fair play díjat szintén Városi Bálint (Keszthely Haladás SC) kapta, míg a csapat fair play díjat a székesfehérvári Főnix együttese érdemelte ki.

A program a gyermekek rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozására is fel kívánja hívni a figyelmet, ezért a focikupa mellett Családi Egészségnapot is tartottak majd, amelynek keretében a látogatók és a pályákon játszó gyermekek szülei és családtagjai táplálkozási kvízeket tölthettek ki, valamint testtömegindex-számításban és testösszetétel mérésben vehettek részt, emellett táplálkozási tanácsokat is kaptak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőitől.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalcium tartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben is. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Éppen ezért, az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

A Focikupát évről évre neves sportolók és közszereplők támogatják, így Pécsett Dárdai Pál 61-szeres válogatott labdarúgóval, a Hertha FC edzőjével találkozhattak a gyerekek. A program tiszteletbeli nagykövete az idén Sass Dani gasztroarc és műsorvezető, nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában