Vitorlázás

2018.06.18. 18:00

Az Olosz Iván–Varga József páros végzett az élen

Izgalmas bajnokságot rendeztek.

K. Mayer A.

Tavaly világbajnokságot rendezett, idén flottabajnoksággal hívta fel magára a figyelmet Orfű vitorlázó közössége. A Magyar Vitorlás Szövetség és a Laser Performance hajókat forgalmazó cég úttörő módon felismerte a kistavas vitorlázás egyik gyöngyszemében rejlő lehetőségeket, és egy új hajóflotta első bajnokságát ide irányította.

Az Orfűi Vitorlás Egyesület csütörtöktől vasárnapig volt házigazdája a Laser Bahia országos bajnokságnak, amelyet tizenegy futamra írtak ki, s amelyre nyolc hajó nevezett. A versenyt megelőzően a szakemberek valamennyit egységesen beállították, garantálva ezzel, hogy mindenki teljesen azonos hajóval vághat neki a küzdelmeknek.

Csütörtökön edzőfutamokat rendeztek, hogy minden résztvevő belekóstolhasson a furfangos helyi szélviszonyokba. Pénteken aztán megkezdődtek az éles futamok élénk, helyenként erős északi szélben, majd szombaton hasonló körülmények között zajlott a verseny. Nagyon izgalmasan alakult a bajnokság, vasárnap négy egység küzdött a dobogós helyezések megszerzéséért. Az utolsó napon az Olosz István–Varga József orfűi páros nem hibázott, mindhárom megrendezett futamot magabiztosan megnyerte, így az első helyen végzett. A Németh Dávid–Lukács Ákos egység is szépen és eredményesen vitorlázott, ami a második helyre volt elég. A díjakat egyrészről dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke (aki a Tramontana-Sennebogen Kupáról érkezett Orfűre, amelyen

Tabu nevű 40-es cirkálójával első helyen végzett), másrészről a Laser Performance hajókat és North vitorlákat forgalmazó támogató képviseletében Bartos Zoltán adta át. A Laser Bahia Flottabajnokság végeredménye: 1. Olosz Iván–Varga József duó, 2. Németh Dávid–Lukács Ákos, 3. Olosz Balázs–Olosz Adél–Storcz Júlia.

A hétvégén rendezték meg a Lázár deák Emlékversenyt is, amelyen Finn osztályban Székely Antal nyert Farkas József és Anka Attila előtt. Az összevont dingi értékelési rendszerben a 470-essel vitorlázó Rendeczki Roland–Sinka Zoltán páros győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában