NAV

2018.06.08. 17:15

Baranyában is egyre népszerűbb a NAV Mentor Programja

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2018. elején indította el a Mentor Programját, a kezdő vállalkozások támogatását, amely személyre szabott segítséget jelent az új adózóknak.

bama.hu

Ártánd, 2014. április 29. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõre közúti ellenõrzésre megállít egy kamiont az ártándi határátkelõhely belépési oldalán 2014. április 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kezdő vállalkozások önkéntesen és ingyenesen regisztrálhatnak a programba az ügyfélkapun keresztül. A mentorálás hat hónapja alatt – kiemelt ügyfélként – személyre szabott szakmai támogatást kapnak az új adózók. A mentorok a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján soron kívül figyelmeztetik a Mentor Programba regisztrált adózókat az esetleges hibás, hiányos bevallásokra, adatbejelentésekre, vagy adófolyószámla hátralék keletkezésére, segítséget nyújtanak a bevallások, adatbejelentők kitöltéséhez vagy javításához, a folyószámlával kapcsolatos problémák megoldásához, az adóügyek gyors elintézéséhez.

A mentorok elérhetők telefonon a 06 80 20 21 22-es számon, vagy személyesen a központi ügyfélszolgálatokon, valamint tájékoztatás kérhető a programról a 1819-es infóvonalon, vagy írásban a http://nav.gov.hu/nav/kapcsolat linken keresztül.

 

Az eddigi tapasztalatok szerint a kezdő vállalkozások szívesen élnek a program nyújtotta lehetőséggel. Leggyakrabban az adófolyószámla-kezeléséhez, valamint a bejelentések megtételéhez kérnek segítséget az új adózók. A részükre szervezett fórumokon, több adónemet is érintő, részletes tájékoztatásokat is kapnak a helyes adózási gyakorlat kialakításához.

 

Az adózói visszajelzések egyértelműen nagyon hasznos segítségként értékelik a hivatal Mentor Programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!