Tenisz

2018.08.14. 11:00

Bartha egyesben és párosban is nyert

Emlékezetesre sikeredett a 14 évesek korosztályos országos bajnoksága a PVTC tehetsége, Bartha Panna számára. A Budapesten, az MTK-nál megtartott versenyen ugyanis mind egyesben, mind párosban (Mihálka Zsófiával az oldalán) felállhatott a dobogó tetejére.

K. Mayer A.

– Egyesben én voltam a ranglistavezető, ennek megfelelően úgy utaztam oda, hogy meg szeretném nyerni az ob-t – mesélte lapunknak Bartha Panna. – Persze tudtam, hogy nem lesz egyszerű, több olyan játékos is van a mezőnyben, akik ellen nincs könnyű dolgom. De nagyon jó formában voltam, köszönhetően a kiváló felkészülésemnek, amit Guoth Ambrus és Sáros Zoltán teniszedzőkkel, Nagy Ákos atlétaedzővel és Baumann Norbert erőnléti trénerrel végeztünk. Az elődöntőben például azzal a Beer Jázminnal találkoztam, akivel mindig hosszú csatákat vívunk, most viszont 6:2, 6:1-re nyertem ellene.

A döntőben pedig jött Nagy-Békési Bíborka, akit szintén nagyon jól ismert Bartha, s akit nagyon kellemetlen ellenfélnek tart. Ezúttal sem volt könnyű ellene, de a lényeg, hogy a pécsi lány győzött 4:6, 6:2, 6:4-re. Párosban Mihálka Zsófiával második kiemeltek voltak, s a döntőig viszonylag simán nyerték a meccseket, ott pedig 7:5, 6:4-re múlták felül a Kántor Anna, Beer Jázmin duót.

– Nagyon örültem! Egyesben eddig csak téli országos bajnokságot nyertem, párosban pedig abszolút ez az első ilyen sikerem – mondta boldogan Bartha Panna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában