vívás

2018.07.22. 21:05

Berta Dániel főtáblára jutott a vb-n Kínában

A hétvégén a selejtezőkkel vette kezdetét Kínában az idei vívó-világbajnokság. A magyar válogatott utazó keretében két pécsi párbajtőröző, Berta Dániel és Peterdi András is ott volt, és a férfi párbajtőrversenyben mind a ketten a csoportkörben kezdték a selejtezőt.

Sz. M.

Berta ezt az etapot négy győzelemmel és egy vereséggel hozta le, amivel nagyon simán jutott tovább, és bár Peterdi 2/4-es mérlege elsőre nem tűnt túlságosan biztatónak, végül ő is továbblépett a csoportjából.

Ezt követően még két asszót kellett megnyernie a PEAC sportolóinak, hogy felkerüljenek a vb főtáblájára, ez pedig Berta Dánielnek bizony sikerült is. Előbb az ausztrál Alexandre Burgunt győzte le 15:12-re, majd a 64-közé jutásért a svéd Bartlomiej Mancewicz ellen diadalmaskodott, kimondottan könnyedén, 15:9-re, így ma már a 32 közé jutásért léphet majd pástra a lengyel Radoslaw Zawrotniak ellen. Peterdi a csoportkör után sajnos az első meccsén rögtön vereséget szenvedett, a kolumbiai John Edison Rodriguez 15:12 arányban bizonyult jobbnak nála, így számára véget értek a férfi párbajtőr egyéni küzdelmei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában