Villány-Pécs

2018.08.28. 18:30

Domingo fesztiválja ismét extrákat hoz

A tavaly nagy sikert aratott Plácido Domingo Classic eseményeit idén augusztus 29. és szeptember 1. között Budapesten, Pécsett és Villányban rendezik meg.

Mészáros B. Endre

Fotó: Laufer László

A magyar és angol érdekeltségű GuliAnd csapatának köszönhetően 2007-től olyan világsztárok léptek közönség elé Pécsett, mint José Carreras, Ana María Martínez, Sabina Puertolas és természetesen Plácido Domingo. Tavaly elhozták Verdi Traviátáját, melyben Domingo is szerepelt, aki 30 év elteltével lépett ismét operában színpadra Magyarországon.

Az idei fesztiválprogram részben kilép Pécsről. Augusztus 29-én a Budapest Hilton ad otthont egy Argentin Estnek és 30-án Villányban kerül megrendezésre a Malbec – Cabernet Franc konferencia. Ugyanakkor a többszörös Oscar-, Golden Globe-, Grammy-díjas zeneszerző-előadóművész, Gustavo Santaolalla a Pannon Filharmonikusokkal lép színpadra augusztus 31-én a pécsi Kodály Központban. Másnap itt látható Pergolesi: Stabat Mater szerzeménye, melyet a májusban boldoggá avatott Brenner János atya tiszteletére mutatnak be.

Szeptember elsején pedig a Club 54 zenekar 21 órakor a Széchenyi téren, a Főtér teraszán lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában