foci nb III.

2018.09.09. 18:24

Döntetlent ért el a PMFC, ez kevés...

A három NB III.-as baranyai labdarúgócsapat közül a Szentlőrincnek alakult a legjobban a hatodik forduló: Turi Zsolt együttese magabiztosan nyert idegenben, s ennek köszönhetően már a negyedik helyen áll a tabellán. A PMFC otthon nem bírt a Makóval, és ikszelt a Kozármisleny is.

K. Mayer A.

Fotó: Laufer László

A sereghajtót fogadta a PMFC vasárnap délután, ennek ismeretében mindenki bízott benne, hogy a piros-feketék megszerzik második győzelmüket. Nem sikerült, csak egy pont jött össze. Ez a meccs pontosan megmutatta, hogy jelen pillanatban hol vannak a pécsi csapat határai: az első félidőben szinte a nullával volt egyenlő a támadójáték. Ilyenkor segíthetne sokat egy-egy remek pontrúgás, de ezeket is rosszul adták be a játékosok. A szünet után emberelőnybe került Sárai György együttese, amely ebben az időszakban már sokat tett azért, hogy megnyerje a találkozót, de képtelen volt a kapuba találni.

A Szentlőrincnek viszont háromszor is sikerült Hódmezővásárhelyen, ami természetesen győzelmet ért. Persze, az utolsó előtti helyezett otthonából el is kellett hozni a három pontot, elvégre Turi Zsoltnak egyértelműen jobb csapata van. A Szentlőrinc ennek a sikernek köszönhetően megelőzte a Kozármislenyt és feljött a tabella negyedik helyére.

Mindezt nem tudta volna megtenni, ha a Kozármisleny győz. De nem nyert, a kecskeméti bajnoki ugyanis döntetlennel végződött. Németh Zsolt együttese továbbra is veretlen, ami kétségtelenül örömteli, ugyanakkor az edző így sem lehet felhőtlenül boldog – túl sok (hat bajnokiból három) a döntetlen, ez pedig sok elhullajtott pontot jelent. Ha csak egy meccsel többet megnyert volna a Kozármisleny, most ott lenne a dobogón.

Így látták az edzők a mérkőzésüket

Sárai György (a PMFC vezetőedzője): – Adtunk egy félidő előnyt az ellenfélnek. Ennél is nagyobb probléma, hogy amikor a második félidőben megvoltak a lehetőségeink, kihagytuk őket. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, de a képességek behatároltak. Ennek ellenére meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést, ha a helyzeteink közül legalább egyet kihasználunk. Dolgozunk tovább, gyűjtögetjük szorgalmasan a pontokat, mint a katica.

Németh Zsolt (a Kozármisleny FC edzője): – Az első félidő húsz–huszonötödik percéig el kellett volna döntenünk ezt a mérkőzést. A vezetést meg is szereztük, ám sajnos hamar el is hittük, hogy nagyon jók vagyunk. Nem sokkal később egyenlített az ellenfél, így a szünetben döntetlenre állt a meccs. A második félidőben, főleg a végén is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megnyerjük a találkozót, de nem rúgtuk be a helyzeteinket. Sajnos többször is úgy éreztem, az ellenfél jobban akarja a sikert. Az utolsó passzaink rosszak voltak, olykor rossz döntéseket hoztunk, passz helyett cseleztünk, vagy eggyel többet húztunk a labdán… Bosszantó volt!

Turi Zsolt (a Szentlőrinc vezetőedzője): – Nem volt egyszerű mérkőzés ez, mert egy stabilan védekező csapat ellen játszottunk. Szerencsére egy szép átlövésgóllal korán vezetést szereztünk, innentől kezdve pedig nyugodtabban futballozhattunk. A második félidőben sok helyzetünk volt, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. De ez is nagyszerű eredmény a csapatomtól!

PMFC–Makó 0-0

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 6. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Kubicsek. PMFC: Somogyi – Pinczés (Kesztyűs, 34.), Romics, Juhász, Varga (Banjac, 87.) – Szellák, Erdős – Kálmán Sz., Kiss K., Fujsz (Reicheld, 77.) – Koller. Vezetőedző: Sárai György.

Kiállítva: Tamaskó (58.).

 

Kecskemét–Kozármisleny 1-1 (1-1)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 6. forduló. Vezette: Takács T. Kozármisleny FC: Molnár – Fekete, Fiáth (Nicsenko, a szünetben), Racskó, Kocsis – Tóth M., Kiss M. – Beke, Wittrédi (Tóth M., 78.), Márkvárt (Grabarics, 56.) – Rácz. Edző: Németh Zsolt.

Gólszerzők: Zámbó (30.), ill. Kiss M. (15.).

Hódmezővásárhely–Szentlőrinc 0-3 (0-1)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 6. forduló. Vezette: Bálint A. Szentlőrinc: Pacéka – Nagy R., Bodó, Havas, Németh – Fenyvesi, Hleba, Fonyódi – Harsányi, Kisari, Sili. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Nagy R., Fonyódi, Tóth A.

További eredmények: Paks II.–Dunaújváros 2-2, Dabas–Szeged-Grosics Akadémia 0-2, Taksony–Iváncsa 3-1, Rákosmente–SZEOL 1-3, Szekszárd–Bp. Honvéd II. 1-0.

A 7. forduló programja (szeptember 16., 15.30): Szentlőrinc–PMFC, Kozármisleny–Hódmezővásárhely, SZEOL–Taksony, Iváncsa–Dabas, Szeged-Grosics Akadémia–Paks II., Makó–Szekszárd, Bp. Honvéd II.–Rákosmente, Dunaújváros–Kecskemét (18.00).

 

Címkék#NB III#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában