foci nb iii

2018.08.18. 09:00

El kell lépni a nulláról a Szentlőrincnek is

A PMFC és a Szentlőrinc sem szerzett még pontot az NB III. Közép csoportjában, pedig két forduló már lement – bízunk benne, hogy legalább egyiknél lezárul a rossz sorozat. A Kozármisleny már négy pontnál tart, s nagyon valószínű, hogy ma délután még hármat hozzátesz.

K. Mayer Andrá[email protected]

A három NB III.-as baranyai csapat közül a Kozármisleny a várakozásoknak megfelelően szerepel, veretlen, de sajnos nem hibátlan – négy pontnál tart két forduló után. A PMFC még nem szerzett pontot, de ez nem különösebben meglepetés a rajt előtt történtek miatt, sőt, pozitívum, hogy mindkét meccsét csak egy góllal bukta el. A Szentlőrinc viszont egyelőre egyértelműen alulteljesít, pont nélkül áll, holott egy győzelmet már mindenképpen kellett volna aratnia.

Ellenfélként tér most vissza Iváncsára

A PMFC ma idegenben lép pályára, ráadásul az előző szezon harmadik helyezettjénél, ami nem sok jót ígér. Az Iváncsa azonban nem tartozik a verhetetlen kategóriába, így aztán bízunk benne, hogy a piros-feketék megszerzik első pontjukat, pontjaikat. Az biztos, hogy Sárai Györgynél kevesen ismerik jobban az iváncsai csapatot...

– Korábban futballoztam ott, majd voltam edző is, az első ezüstöt és az első aranyat velem szerezte a csapat a megyebajnokságban, csak akkor még nem akart feljutni – mondta lapunknak a PMFC vezetőedzője. – Nagyon szívesen megyek oda vissza, mert tudom, hogy szeretnek a szurkolók, de most annak örülnék, ha a PMFC érne el jó eredményt.

A szakvezető hozzátette, játékosai ezen a héten kapták a legnagyobb terhelést, így nem túl frissek. Ugyanakkor próbálták úgy alakítani az edzésmunkát, hogy legyen erejük a szombati meccsre is.

A Kozármislenynek meg kell vernie a Taksonyt

A Kozármisleny mindkét mérkőzésén jól játszott, ezzel nem volt semmiféle probléma, az első bajnokin ezért három, a másodikon viszont csak egy pont járt. Miután Németh Zsolt együttese ma délután a megyebajnokságból felkerült újoncot, a Taksonyt fogadja, jó esélye van arra, hogy ismét három pontot szerezzen.

– Bosszantó volt a pontvesztésünk Rákosmentén, a meccs után látszott a játékosokon, hogy bántja őket, hogy nem nyertünk – mondta Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Most a Taksonyt látjuk vendégül, amely masszív együttes, ráadásul jól igazolt a nyári szünetben. Ennek ellenére természetesen győznünk kell hazai pályán, s jó látni a meccs felé közeledve a fiúkon az elszántságot.

Elképzelhető, hogy kényszerből változtatnia kell majd a szakvezetőnek, lehet, hogy Beke Péter még nem vállalhatja a játékot: a támadót a Rákosmente elleni meccsről mentő vitte kórházba, mert megsérült a válla. Azóta kiderült, hogy nincs komoly baj, csak erős zúzódás.

Vasárnap még többet kell hozzátenniük

Szentlőrincen nem túl vidám a hangulat, amin senki sem csodálkozik: az előző szezon hatodik helyezettjétől nem nulla pontot vártunk az első két forduló alatt. Pocsékul sikerült a rajt, főleg a Paks II. elleni hazai vereség volt nagy pofon – most aztán lehet felfelé kapaszkodni. Az első lépést vasárnap délután kell megtennie Turi Zsolt együttesének, ebben a helyzetben a Bp. Honvéd II. csapatát otthon kötelező megverni!

– Remélem, hogy jó versenyzőtípusok vannak nálunk, akiket nem fog vissza, hogy két vereséggel rajtoltunk – fogalmazott Turi Zsolt, a Szentlőrinc vezetőedzője. – A játékunk rendben volt, főleg a hazai, Paks elleni meccsen, az elszántsággal sem volt probléma, csak talán több higgadtság kellett volna a kapu előtt. A Bp. Honvéd II. elleni vasárnapi bajnokin még többet kell hozzátennünk, és akkor nem maradhat el a győzelem.

Ismét győzhet a listavezető

A listavezető Szeged-Grosics Akadémia várhatóan a harmadik forduló után is hibátlan marad, ellenfele ugyanis a nullpontos Szekszárd lesz hazai pályán. Az első két körben szintén két győzelmet begyűjtő SZEOL-ra és Dunaújvárosra sem vár nehéz feladat.

A 3. forduló programja: Iváncsa–PMFC, Kozármisleny FC–Taksony, Szentlőrinc–Bp. Honvéd II., Szeged-Grosics Akadémia–Szekszárd, Hódmezővásárhely–Dabas, Dunaújváros–Rákosmente, SZEOL–Makó, Kecskemét–Paks II.

NB III. Közép csoport

1. Szeged-Grosics 2 2 0 0 6-2 6

2. SZEOL 2 2 0 0 3-0 6

3. Dunaújváros 2 2 0 0 3-1 6

4. Kozármisleny 2 1 1 0 3-0 4

5. Kecskemét 2 1 1 0 4-2 4

6. Taksony 2 1 1 0 3-2 4

7. Iváncsa 2 1 0 1 3-1 3

8. Dabas 2 1 0 1 4-3 3

9. Makó 2 1 0 1 2-4 3

10. Paks II. 2 1 0 1 1-3 3

11. Rákosmente 2 0 2 0 1-1 2

12. Hódmezőv. 2 0 1 1 2-3 1

13. PMFC 2 0 0 2 1-3 0

14. Szentlőrinc 2 0 0 2 0-3 0

15. Szekszárd 2 0 0 2 1-5 0

16. Bp. Honvéd II. 2 0 0 2 0-4 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában