Fáj a szíve

2018.07.15. 11:10

Elfogytak a játékosok, megszűnt a foci Olaszban

Hofschauer Péter (62) neve összeforrt a 620 fős baranyai település labdarúgásával, évtizedek óta szolgálja ilyen-olyan minőségben a helyi focicsapatot.

Horváth L.

Legnagyobb bánatára azonban idén megszűnt a futball Olaszban. A helyiek remélik hogy nem örökre. Május végén a bajnokságot még befejezték, aztán vége lett: a megyei IV. osztály A-csoportjában búcsúztak, elfogytak a játékosok. Évek óta kínlódtak, egyre kevesebben lettek a keretben, mostanra azonban már csak nyolcan maradtak. Újakat nem tudtak igazolni, így pedig nem érdemes folytatni.

– Mondtam is Tóth Gabriella polgármester asszonynak, hogy nekem fáj a legjobban, de így tényleg nincs értelme a folytatásnak

– említi Hofschauer Péter.

– Mindig is szívvel-lélekkel csináltam, sok pénzt beleöltem, kár, hogy így alakult. Ígéretet kaptam az önkormányzattól, hogy a pálya nem lesz az enyészeté, hanem folyamatosan gondozzák majd. A szurkolók sajnálják, hogy befellegzett Olaszban a focinak, azonban velem együtt bíznak abban, hogy nem végleges az állapot. Még pénzzel is támogatnák a drukkerek, hogy ne lépjünk vissza a bajnokságtól, ám játékost ők sem tudnak a semmiből előhalászni. Több egykori focistánk szerepel más klubokban, a legutóbbi idény zárására csak négy olaszi maradt.

Hofschauer (a helyi kocsmáros) annak idején egy évig futballozott az olaszi ifiben, aztán felhagyott az aktív játékkal, nem fért össze a munkájával (felszolgáló a szakmája). Később, 1989-től intézőként, majd 1998-tól edzőként segítette a csapatot, afféle mindenesként a megyei szövetséggel is ő tartotta a kapcsolatot, trénerként UEFA D-licenccel rendelkezik. Rövidebb megszakításokkal majdnem három évtizede szolgálja az együttest, sportegyesületi elnök azonban sohasem volt, az jelenleg Sakan Milan.

– Két unokám is focizik, Kónya Kevin a bólyi U13-ban, a 11 esztendős Szlávik Noé pedig a kozármislenyi utánpótlás-gárdában – meséli. – Velük szoktam passzolgatni, részemről azonban többre már nem futja, ugyanis egy kicsit elhíztam. Ügyesek, imádnak gólt rúgni. Eljárok a meccseikre, vagyis nem maradok foci nélkül. Persze, ez nem helyettesíti azt, hogy Olaszban bedőlt a labdarúgás. Mármint a felnőtt foci, mert ificsapat már legalább húsz éve nincs. Egyelőre senki sem tudja, hogy lesz-e folytatás. Mindenesetre remélem, hogy igen. A jövőt illetően azonban nem vagyok annyira derűlátó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában