gyász

2018.07.03. 20:35

Elhunyt Szentpáli Bence, a tehetséges pécsi kosaras

Szomorúan tudatjuk, hogy a Rátgéber Akadémia junior csapatának játékosa, Szentpáli Bence végsőkig küzdő teste - a család tájékoztatása szerint - vasárnap hajnalban feladta a harcot - közölte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a honlapján kedden.

bama.hu

A közlemény szerint tavaly májusban, Székesfehérváron még csapatkapitánya volt az Országos Kadett Döntőn szereplő pécsi csapatnak, majd egy nagyon ritka, ám annál agresszívebb kór támadta meg szervezetét.

„Bence az orvosok, a család, a barátok és sporttársak segítségével hősiesen harcolt, de az orvostudomány mai állása szerint nem volt esélye. Alig egy hónapja még több százan köszöntötték 17. születésnapján. Mindenki – köztük sok felnőtt válogatott, de videoüzenetben Amerikából még egy NBA-játékos is – biztatta Bencét, aki boldog volt! Akkor még mindenki reménykedett, hátha nem ez volt az utolsó. Most már tudjuk, a sors nem így akarta.

Bence emléke előtt tisztelegve július 5-én, csütörtökön este 20 órakor Pécsett, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának főbejáratánál közös gyertyagyújtást tartanak.

Isten nyugosztalja!” – áll a szomorú közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában