Siker

2018.07.11. 09:10

Európa-bajnok lett csapatával Rittlinger Lotti

A mohácsi jobbszélső, Rittlinger Lotti a magyar serdülő kézilabda-válogatott tagjaként utazott Svédországba, ahol veretlenül aranyérmet szerzett csapatával

Erdélyi Bianka (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A döntőben hosszabbításban múlták felül Franciaországot.

Már az odaút is tartogatott meglepetéseket, késett a repülőgép, így éjjel érkezett meg a csapat a szállására, másnap pedig már délelőtt mérkőzést játszott az együttes. Szerencsére nem okozott gondot a kevés alvás a játékosoknak. A magyar csapat a csoportban Grúzia, Feröer-szigetek, Litvánia és Hollandia legjobbjait legyőzve első helyen jutott a középdöntőbe. Csehország, Spanyolország és Románia sem tudott a válogatott útjába állni, így pénteken este Európa-bajnoki döntőt játszhatott.

A franciák elleni találkozó jól indult, ám felzárkózott az ellenfél, végül hosszabbítás után, elsősorban a jó kapusteljesítménynek köszönhetően 31-30-ra győzött a magyar válogatott és ezzel Európa-bajnok lett. A mohácsi jobbszélső a tornán tizenhárom góllal járult hozzá a sikerhez.

– Hatalmas élmény és egyben nagyon jó érzés volt a döntő előtt címeres mezben a Himnuszt hallgatni. A mérkőzéseken nagyon jól tudtunk csapatként együtt dolgozni, nem mellesleg a kispad is folyamatosan együtt élt a pályán lévőkkel, végig biztattuk egymást – nyilatkozta Rittlinger Lotti.

Hozzátette, még nem sikerült felfognia, hogy Európa-bajnoki aranyérmes, de nagyon boldognak érzi magát ő is, és az egész csapat.

– Az ünneplést kicsit vissza kellett fogni, mert késő volt és az utcán nem lehetett hangoskodni. Ettől függetlenül a pályán táncoltunk, az öltözőben énekeltünk, utána kicsit körülnéztünk a városban, majd hajnalig egy szobában együtt énekeltünk és beszélgettünk.

Edzője, Zsolt Krisztina büszke játékosára, véleménye szerint nagy jövő áll Lotti előtt.

– Minden mérkőzését megnéztem, és mindig megdicsértem. Nagyon szimpatikus, hogy nem nagyképűsködik, a csapattársai is nagyon szurkoltak neki itthonról. A legnagyobb dolog, hogy ezt a kis egyesületet képviseli és az is, hogy eddig mindennél előbbre való volt nála a klubhűség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában