női kosárlabda

2018.08.24. 18:15

Felkészülési tornára most sem megy a PEAC-Pécs

Lassan két hete edz a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, amely jövő héten szerdán lejátssza első felkészülési mérkőzését is: az ellenfél a PINKK lesz.

K. Mayer A.

Az immár Meszlényi Róbert által irányított együttes nem vesz részt egyetlen tornán sem (ahogy az elmúlt idényben sem), ugyanakkor négyszer is pályára lép külföldi ellenféllel szemben.

– Tornára valóban nem megyünk, mert két kulcsjátékosunk, Julie Vanloo és Sarah Imovbioh csak a bajnokság elején csatlakozik majd a csapathoz, ráadásul Ruják Nóra elmegy a 3x3-as Európa-bajnokságra, ezért kevesen leszünk, főleg a minőségi játékosok terén. Így pedig nincs értelme három nap alatt három meccset lejátszani. Arról nem is beszélve, hogy hasonló forgatókönyv nincs is a bajnokság során, legfeljebb a Magyar Kupában – fogalmazott Éles Péter, a PEAC-Pécs csapatmenedzsere, aki elárulta, Oroszországba, Kurszkba is hívták őket egy erős négycsapatos tornára, de inkább nemet mondtak az invitálásra.

A pécsiek azért nem maradnak edzőmérkőzések nélkül, a tervek szerint nyolcat játszanak le a bajnoki rajtig. Az első négyet magyar ellenfelekkel, hiszen kétszer találkoznak a PINKK-kel, majd kétszer a ZTE-vel, aztán jönnek a külföldi együttesek. A szlovén Celje itt van a közelben, ráadásul erős, Európa-kupás csapat, aztán oda-visszavágós alapon összecsapnak az Araddal, végül szeptember 25-én a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát fogadják.

A PEAC-Pécs felkészülési mérkőzései.

Augusztus 29., 18.00: PEAC-Pécs–PINKK-Pécsi 424; szeptember 1., 19.30: PINKK-Pécsi 424–PEAC-Pécs; szeptember 5., 17.30: PEAC-Pécs–ZTE NKK; szeptember 8., 17.00: ZTE NKK–PEAC-Pécs; szeptember 12.: Celje (szlovén)–PEAC-Pécs; szeptember 18., 18.00: PEAC-Pécs–Arad (román); szeptember 21.: Arad–PEAC-Pécs; szeptember 25., 19.00: PEAC-Pécs–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában