buliajánló

2018.08.02. 17:30

Felpörög az Ördögkatlan, Abaligeten a motorosok gyülekeznek

Megnéztük most is, hogy mi várható ezen a hétvégén a megyénkben. Az Ördögkatlanon ezúttal a kisebb pécsi fellépőkre koncentráltunk, de azt leszögezhetjük, hogy az összművészeti fesztiválon túl is van élet.

dg

A hét végére felpörög rendesen az Ördögkatlan Fesztivál, bár korábbi cikkünkben már ajánlottuk a legnagyobb fellépőket, de most sem mehetünk el szó nélkül a rendezvény utolsó két napja mellett. Nyilván lehetetlen mindenkit felsorolni, néhány érdekességre azért rávilágítunk. Fellép például pénteken este héttől a beremendi kovácsműhelyben Boebeck néven Andl-Beck Boróka, aki a 30Y vezető, Beck Zoltán lánya. Nemcsak saját, hanem Leonard Cohen szerzeményei is előkerülnek. A nagyharsányi faluközpontban a Rokokó Rosé játszik a pécsi avantgarde a női lélek közösségi megnyilvánulásával. Ezen a színpadon csap a húrokba este 11-től a Mongooz and the Magnet, Kisharsányban pedig a csehek mutatják meg milyen az igazi vadulás, a Kill the Dandiesről ezt ígérik ugyanis a szervezők.

Másnap Beremenden délután négytől teszi oda magát a pécsi Grizzly Vibrations. A zenéjük ötvözi a '60-as évek hullámlovas fílingjét a modern skate/surf-punk/rock zsánerekkel. Este héttől a nagyharsányi Narancsligetben a Psycho Mutants villant, majd fél tíztől az Árokpart bárban a KubaLibre húzza el mindenki nótáját. Akinek pedig tényleg az kell, hogy egy nagy nevet is ajánljunk, annak akkor eláruljuk, hogy a Quimby zárja a nagyharsányi focipályán a rendezvényt este tizenegytől.

A megye legzúzósabb, harántterpeszállásban headbengelve élvezhető buliját Abaligeten tartják a hétvégén. Ugyanis ismét a megszokott helyszínen jönnek össze a délnyugati motorosok, akik a közös élményeken, felvonuláson, vetélkedőkön túl kőkemény rockban is fürödhetnek. Pénteken a Rumproof és a Siberia mutatja meg, mire szeretnek ördögvillázni a kétkerekűek vezetői, szombaton pedig a Balance Rock Band és a Cs.Í.T. is fellép.

Azért Pécsen sem áll meg az élet ezen a hétvégén. A Trafikban pénteken este jön a nyár legforróbb éjszakája, rengeteg latin és R'N'B zenével, csajos, fenékrázós, összebújós, mai és örökzöld slágerekkel.

Mi lehetne üdítőbb a fülledt nyári melegben, mint egy egész napos szabadtéri zenei utazás a régió underground house előadóival. Aki pedig épp erre vágyik, az szombaton a Balokány ligetbe mehet bulizni, ahol már délután kettőtől elkezdődnek a szettek. Lesz itt minden, ami egy ilyen nappali őrülethez szükséges, este tíztől pedig a Pepitában folytatódik a buli. Hogy egy kicsit előre is tekintsünk, ezen a helyszínen a jövő hét szerdán megemlékeznek a legendás pécsi gitárosról, Cseke Lajosról a balokányligeti tónál. Fellép majd többek között Csepetto és barátai, a Darálók, Kis Barna és barátai és még jó néhányan.

Aki pedig a Balaton partjára is lemerészkedne az előttünk álló hétvégén, és még bulizni is akar, annak jó hír, hogy pénteken este Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a Neoton Família 220 felett repesztve fog megérkezni Plázsra, hogy egy egészen különleges színpadi elemekkel tarkított koncertet adjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában