Rózsaszínbe öltöztek

2018.07.16. 11:30

Fergeteges programok vártak ránk a bor városában

A nyár legrózsaszínebb fesztiváljára évek óta több mint tízezer ember látogat el Villányba. Idén sem volt ez másként, a két nap alatt rengeteg programmal, koncerttel, bor- és ételkóstolóval várták a közönséget.

T. V.

Az első nap délután értünk a rendezvénytérre, akkor még csak egy-két ember lézengett a helyszínen, de szép lassan érkeztek a látogatók, este hétre megtelt a tér. Hamar kikötöttünk a látványkonyhánál, ahol a zgvacetből és a tejfölös gombaraguból is kóstoltunk, melyek jól kiegészítették a rozékat. A villányi és a horvát borvidék történetét megörökítő tablókiállítás megnyitóján Takáts Gyula, Villány polgármestere elmondta, az idei fesztivál egy kicsit más, mint az eddigiek, ugyanis az az Interreg V-A Magyarország–Horvátország együttműködési program kapcsán jelentős támogatásban részesültek.

 

A jó társaságban, kellemes borokat kóstolgatva hamar telt az idő, este kilenckor érkezett a Péterfy Bori & Love Band, majd a Harold zenekar fergeteges hangulatú utcabálján a 60-as és 70-es évek slágereire is táncolhattunk.

Szombaton már délelőtt érdemes volt Villányba érni, ugyanis a főzőversenyre nevezett csapatok horvát és magyar alapanyagokból összeállított kosár tartalmából főztek bográcsos ételeket, amit a közönség is megkóstolhatott. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, az Iszkiri gyermekzenekar szórakoztatta legkisebbeket, a Zöld Híd Egyesület pedig környezettudatos foglalkozásokat és ökojátszóházat tartott.

Az esti hangulatot mindkét nap a Palkonyai Fényfestő Műhely látványos fényinstallációja alapozta meg, szombaton a PTE Brass Band, a Vad Fruttik zenekar is fellépett, a caribi hangulatot konga­show garantálta, éjfél után pedig DJ Span lépett a lemezjátszók mögé.

A fesztivál második napján rendezték meg a hagyományos Villányi RozéMaraton jelmezes futóversenyt. Az idei első helyezett Besznay Laura és a Blum Pincészet csapata lettek. A Legrozébb induló különdíját felnőtt kategóriában Berecz Anita, a gyermek kategóriában pedig Molnár Liana kapta.

A zsűri különdíjat adományozott a legösszetartóbb és leglátványosabb pincészetnek, a Sauskának. Emellett különdíjat kapott a Fut a Pécs két versenyzője, akik Pécsről futva érkeztek Villányba, majd nekivágtak a RozéMaratonnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában