Mozgókép és közösség

2018.06.21. 13:45

Filmes táborba várják a kamaszokat

A táborban 15 évnél idősebb fiatalok és ifjúsági közösségek vehetnek részt térítésmentesen. A jelentkezési határidő július 4-e.

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ifjúsági bentlakásos filmes tábort szervez 2018. július 11-15. között Somogyfajszon. A filmes táborban neves filmes és értékgyűjtő szakemberek oktatják és a gyakorlatban is bemutatják az érték- és hagyománygyűjtés módszereit – tette közzé az Intézet a weboldalán.

Mint írják, a táborban filmszakmai ismeretek bővítésére is alkalom nyílik: operatőri, vágási és filmrendezési ismeretekkel, a filmszerkesztés elveivel, a digitalizálással, valamint a riportkészítés módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. A tábor a szakmai munkán túl hangsúlyt helyez a közösségi élet alakítására, az érkező fiatalok tartalmas bemutatkozására is.

A tervezett program szerint a résztvevők érték és hagyománygyűjtési gyakorlatra mehetnek többek között Kürtöspuszta cigány közösségébe, a Somogyfajsszal szomszédos Libickozmára, és megismerkedhetnek a Somogy Természetvédő Szervezet történetével is.

A részletes program és a jelentkezés feltételei az Intézet honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában