veszély

2018.07.23. 15:33

Gyereket felejtettek a tűző napon egy kocsiban Pécsen

Tegnap délután szinte egy időben érkezett két bejelentés, miszerint a Pécs Pláza közelében egy kisgyermeket, a Makay úti Tesco parkolóban egy kutyát hagytak bezárva egy személyautóban.

bama.hu

az idei évben is megrendezték a tűzoltók tv torony futását

A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonosok kinyitották mindkét autó ajtaját, de ezek az esetek rávilágítanak arra, hogy emlékeztetni kell a lakosságot, hogy soha ne hozzanak könnyelmű döntéseket.

[$banner]

Egy napos részre parkolt autóban percek alatt 50-60 fokra forrósodhat a levegő még akkor is, ha kint csupán huszonöt fok van. Ezt sokan nem veszik komolyan, és bent hagyják gyermekeiket, kisállataikat a gépjárműben, mondván csak egy percre szaladnak el.

Az ablaküveg felerősíti a meleget, így aki a zárt autóban tartózkodik, ugyanennek a hőhatásnak lesz kitéve. Már öt perc után jelentősen megnövekedik a hőmérséklet, tíz perc után pedig már elviselhetetlen lesz a meleg az autóban.[$articlePoll][$frame]

Az extrém hőmérséklet kiszáradáshoz, eszméletvesztéshez, vagy akár halálhoz is vezethet, ezért sose hagyjunk magára lezárt autóban embert vagy állatot, még rövid időre sem.[$banner2]

Amennyiben gyermeket vagy kisállatot észlelünk bezárt autóban, haladéktalanul hívjuk a 112-es segélyhívó vonalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában