olvasói levél

2018.07.10. 18:30

Hatóságként lépnek fel

Egy állatvédő írta ki nemrég a közösségi oldalon, hogy egy kutya megszökött és nem adja vissza a gazdájának, mert nem vigyázott rá eléggé. Szilveszterkor is rengeteg kutya megszökik, akkor lopják el mindet a gazdájától?

Az állatvédőknek legfeljebb annyi joga lehetne, hogy értesítik a hatóságot, ezzel szemben „szöktetés”, meg álmentés címen jogilag lopást követnek el. Egyszer engem is azzal vádoltak az állatvédők, hogy kidobtam a macskámat. A történet ezzel szemben a következő volt: van egy kutyám, aki együtt nőtt fel egy macskával, de az elhunyt.

Szerettem volna neki másik macskát vinni, vittem is, de olyan veszélyesen támadta a kutyát, hogy féltettem a szemét, így inkább meghirdettem, hogy odaadom másnak. A macska megtetszett egy kislánynak, és azt mondta, hogy megengedték neki a szülei, hogy hazavigye. Az állatvédők az utcán találták meg a macskát.

A szülőkkel megbeszéltem, hogy ha meglesz a macska, visszakapom. Az állatvédőknek pedig megadtam a tulajdonos (szülők) számát, de nem keresték.

Fellépnek, mint valami bíróság és eldöntik az ilyen eseteket, tulajdonjogról döntenek, önbíráskodnak, hatósági szervként lépnek fel, pedig annyi joguk van, hogy értesítik a hatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!