postabontás

2018.07.17. 18:20

Helyi konzultációt kellene tartani

Az önkormányzati testületnek a visszalévő, közel egy évben még számtalan lehetősége lenne arra, hogy a meglévő anyagi források jobb, célirányosabb felhasználásával a tekintélyét megőrizze, vagy visszaszerezze, illetve az elmulasztott lehetőségeket pótolja – írja egyik olvasónk.

bama.hu

A keleti városrész vonatkozásában egyértelmű a mulasztás. Sokszor az az érzése az itt élőknek, mintha ez a városrész nem is létezne. A fejlesztésekből ez a terület kimarad. Az említett, közel egy évben még lenne lehetőség e hiányok pótlására. Arra is, hogy milyen intézkedésekre, sürgős beavatkozásokra, van vagy lenne szükség, meg kellene kérdezni az ott élőket egy helyi „Nemzeti konzultáció”-on keresztül. Hajdanában egy-egy jelenlegi önkormányzati képviselő területén négy-öt tanácstag látta el ezt a feladatot – igaz, hogy a tiszteletdíjuk csak egy ingyenes autóbuszbérlet volt. Ezek alapján érthető, hogy az önkormányzati képviselő megbízatásának csak a széles néprétegek bevonásával van lehetősége eleget tenni. A fenti okokra hivatkozva – első neki futásnak – ezt a nemzeti konzultációt a keleti városrészben kellene elkezdeni. Elbírálását és a közgyűlés elé való beterjesztését a helyi önkormányzati képviselő – a területen lévő társadalmi szervek bevonásával – a szakbizottságok és általuk felkért szakértők végeznék.

Feltételezésem szerint ez a javaslat értő fülekre talál a képviselő-testület, polgármester, alpolgármesterek részéről is, mert egy bizonyos szempontból leképezése a hasonló célt szolgáló országos nemzeti konzultációknak.

T. F.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában