Tüskésrét

2018.07.16. 20:00

Imádják a parkot, de egy buszjárat hiányzik

A napsütés pécsiek százait csalogatja ki a tüskésréti szabadidőparkba. Főleg hétvégente gyakorlatilag megtelik a játszótér, a futópálya és a tavon is folyamatosan róják a köröket a wakeboardosok. Persze, lenne még hova fejlődni: egy buszjárat jelentősen könnyítené a megközelíthetőséget.

Palotás Péter

Folyamatosan fejlődött az elmúlt időszakban a Tüskésrét, a hőerőmű egykori tározóhelyén kialakított szabadidőközpont. Mostanra már rekortán borítású futókör, játszótér és kávézó is várja a sportolni vagy pihenni vágyókat. A tavon pedig már a wakeboard pálya mellett egy csúszdákkal és trambulinnal felszerelt kalandpark is működik.

– A vártnál hűvösebb júniusi napokon visszaesett a vendégek száma, de összességében azt tapasztalom, népszerű a Tüskésrét – nyilatkozta Dunántúli Naplónak Katics Viktor, a Central Wakeboard és Szabadidőpark vezetője.

Az elmúlt években gyakorlatilag lépésről lépésre fejlesztették a szabadidőparkot, nemrég például ingyenesen használható mosdót építettek, illetve az egyetem alapításának jubileuma alkalmából 650 fából álló ligetet telepítettek.

A parkot használók között a helyszínen érdeklődtünk, milyen további fejlesztéseket szeretnének. A válaszadók szinte mindegyike megemlítette, hogy kicsit nehézkes a park megközelíthetősége. Igazán csak autóval lehet gyorsan és kényelmesen eljutni ide. Emiatt sokan szeretnék, ha a környéken közlekedő 41Y jelzésű, vagy a 42-es járat betérne a tóhoz. Néhányan már azzal is megelégednének, ha legalább egy keskeny járdát építenének a parkhoz, jelenleg ugyanis a gyalogosok is az autóúton kénytelenek közlekedni.

A könnyebb megközelíthetőségnek természetesen Katics Viktor is örülne. Mint érdeklődésünkre elmondta, korábban is szóba került ennek lehetősége, ám végül azért nem érinti a területet a buszjárat, mert a járművek nem tudnának hol megfordulni. A manőverhez szükséges rész kialakítása jelentős összegű beruházás lenne, ez egyelőre nem szerepel a fejlesztési tervek között.

Kerékpárutat építene a város

A tervek szerint egy négy és fél kilométer hosszú kerékpárút köti majd össze belvárost és Kertvárost. A nyomvonal az egypúpú felüljárótól indul, majd a Siklósi úton, a Maléter Pál utcán keresztül éri el az Apáczai körteret. A beruházás keretében a tüskésréti szabadidőközpontot is bekötik a bicikliút-hálózatba, így két keréken mindkét városrészből könnyen elérhető lesz a közkedvelt park.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!