átalakulás

2018.08.14. 19:00

Jó játékosokat szerződtetett a PEAC-Pécs női csapata

Nagy átalakuláson esett át PEAC-Pécs női csapata, a tavalyinál jóval erősebb gárdával számolhat a közönség.

K. Mayer A.

Rengeteg változáson ment keresztül a PEAC-Pécs a nyári szünetben, így nem túlzás kijelenteni, hogy az előző szezonban látotthoz képest szinte teljesen új csapat kezdte meg tegnap délután a felkészülést. A játékoskeret és a szakmai stáb is átalakult – úgy tűnik, ennek köszönhetően sikeres idény elé néz az együttes.

– Azt gondolom, kifejezetten jó játékosokat igazoltunk – vágott bele Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője. – A tavalyinál erősebb csapatunk lesz, amellyel reális eséllyel harcolhatunk majd a bajnokságban a négy közé jutásért. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy vannak nálunk nagyságrendileg tehetősebb együttesek a mezőnyben, de a lehetőségeinkhez mérten szeretnénk felvenni velük a versenyt.

A játékoskeret a PINKK-től érkezett két rutinos magyar válogatottal erősödött: Ruják Nóra és Gémes-Sarok Nikolett tapasztalata sokat érhet a kritikus szituációkban. Nagyon jó fogásként értékelhetjük Simon Zsófia szerződtetését is, a magyar válogatott egyik legjobbja legutóbb Győrben játszott. Magas posztra pedig leigazolták Barnai Juditot, aki a BEAC-ot hagyta el a PEAC kedvéért.

– Két új légiósunk is lesz. Az egyik a belga válogatott irányítója, Julie Vanloo, aki gyors, jól mozgatja a csapatot, s nem újdonság neki a légióskodás, hiszen játszott már Franciaországban és Törökországban is. A másik pedig egy rutinos szlovák játékos, Katarina Tetemondova. Amellett, hogy ők csatlakoznak hozzánk, nagyon örülünk annak is, hogy sikerült megtartanunk az előző szezon legjobb pontszerzőjét és lepattanózóját, Sarah Imovbioh-t, továbbá az utánpótlás-válogatott Wentzel Nórát és Tenyér Zsófiát – tette hozzá Kond Árpád.

A PEAC-Pécs új szakmai stábbal vág neki a szezonnak. A vezetőedző egy ismert, elismert magyar szakember, Meszlényi Róbert lesz, akinek másodedzőként a Győrből érkező Ábrahám Márta segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában