mohács

2018.06.09. 07:30

Jó szelet, Mohács! Hétvégén rendezik a Nemzeti Regattát

Idén is megrendezik a balatoni Nemzeti Regattát, Magyarország településeinek vitorlás fesztiválját, amelyen Mohács is képviselteti magát egy hajóval, illetve a mohácsi halászlével. A kétnapos programon a vitorlás verseny mellett megismerkedhetünk az ország más tájainak értékeivel is.

D. Zs. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Forrás: mti

A Nemzeti Regatta alapötlete a Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton legrégebbi és legnagyobb hajózási társaságától ered, akik 2016-ban ünnepelték fennállásuk 170. évfordulóját. A jubileum méltó megünneplésére hozták létre a már évente hagyományként visszatérő rendezvényt.

A kétnapos fesztiválra az ország számos pontjáról neveztek települések a 2018-as évben is, hogy összemérjék tudásukat vitorlázásban, főzésben és persze nem utolsó sorban, azért, hogy jól érezzék magukat. Mohácsot idén is képviseli a versenyen a város csapata.

A fedélzeten ebben az évben Hellebrand Tímea, Hegedűs Katalin, Szekó József, Illés Richárd, Simics Gábor és Bagó Béla küzd majd a legjobb helyezésért, s igyekszik bebizonyítani, hogy bizony a Duna-folyó melletti település képviselői tavon is megállják a helyüket.

- Az idei a második év, hogy indulunk a vitorlásversenyen. Egyértelmű célunk, hogy méltóképpen képviseljük városunkat, és persze szeretnénk jól érezni magunkat a két nap alatt – árulta el Szekó József, Mohács polgármestere.

Mohácsiakkal azonban idén sem csak a vízen, hanem a parton is találkozhatunk, ugyanis a települési ízek versenyének halételek kategóriájába is nevezett a csapat a mohácsi halászlével, amelyet csak úgy, mint tavaly, Barics Zsolt, országos bajnok halfőzőmester fog elkészíteni.

Emellett a sokac babot is elviszik a Balaton partjára, mellyel nem versenyen indulnak, hanem kóstolóként fogják kínálni a fesztiválra látogató érdeklődőknek. A város népszerűsítése itt azonban nem áll meg, hiszen kiadványokkal, brosúrákkal is hirdetik majd Mohácsot, sőt, még egy busót is visznek magukkal, hogy teljes legyen az összkép.

 

A kétnapos családi fesztivál során a látogatók egyszerre vehetnek részt egy tartalmas szabadidős programon, egy nívós sporteseményen, mindeközben a Balaton partján találkozhatnak Magyarország más tájainak szépségével és értékeivel is. Több korosztálynak szóló koncertek, gyerekprogramok, tematikus foglalkozások, néző és gyerekhajó programok színesítik a fesztivál kínálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!