Trükközés

2018.08.11. 14:22

Kamu rendszámmal hozta el a teherautót a pécsi telephelyről

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy örkényi és egy dánszentmiklósi lakos ellen – olvasható a police.hu oldalon.

bama.hu (forrás: police.hu)

Az 57 éves örkényi férfi a nyomozás adatai szerint tavaly július 18-án megbízta a 47 éves dánszentmiklósi munkatársát, hogy egy pécsi telephelyről hozzon el egy tehergépkocsit. Erre a célra adott neki két szlovák jelzésű rendszámtáblát, hogy azokat szerelje fel a járműre, majd jöjjön vele vissza az örkényi telephelyre.

A járművet és annak vezetőjét az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán a Nemzeti Adó- És Vámhivatal Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság Szekszárdi Kirendeltségének munkatársai igazoltatás alá vonták, melynek során megállapították, hogy a teherautón lévő rendszám nem arra a járműre lett kiadva.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai értesítették a rendőröket, akik mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában