Kézilabda

2018.06.18. 15:30

Katzirz Dávid egy évet még mindenképpen lehúz

Ilyen jó csapatban olyan sokáig játszik az ember, ameddig csak bír. Katzriz Dávidnak még egyéves szerződése van a Sport36-Komlónál, ahol nagyon jól érzi magát.

K. Mayer András

Telitalálat volt, hogy szerződtették. Nem csak a csapat számára, hanem neki is jól jött mindez, vagyis ez esetben egymásra találtak az érdekek: a Sport36-Komló kapott egy kiváló játékost, Katzirz Dávid pedig végre hazakerült, otthonához közel kézilabdázhat.

S teszi mindezt nagyon magas szinten, annak ellenére, hogy jövő héten már 38 éves lesz. Ilyenkor sokan abbahagyják, ő azonban egy évet még biztosan lehúz. Vagy többet.

– Egy még mindenféleképpen benne van, de elképzelhető, hogy több lesz belőle – mondta Katzirz, akinek a szerződése jövő nyárig szól Komlón. – A feladataim csökkentek azzal, hogy jobbára csak védekezésben kell helytállnom, a támadást és a védekezést együtt már nem biztos, hogy bírnám fizikálisan. De előbbiben nincs is rám szükség, Jerkovics személyében egy klasszis játékos szerepel az átlövő poszton.

A játékospályafutásnak persze előbb-utóbb vége lesz, s kíváncsiak voltunk arra, mihez kezd majd utána. Egyelőre csak annyi biztos, hogy szeretne a sport közelében maradni, de az biztos, hogy nem edzőként.

– Távol áll tőlem! Rosszabb, mint amikor játszik az ember: ha jön egy rossz szezon, már csomagolhat is az edző, s költözhet a családjával máshová. Nagyon nem vágyom ilyesmire – árulta el.

Nagyon valószínű

Jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy a következő szezonban a nemzetközi porondon is szoríthatunk majd a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának. A kék-fehérek a bajnokságban az előkelő ötödik helyen végeztek (nem mellesleg megnyerték a Ligakupát), s abban bíznak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ez a pozíció most is EHF-kupa-szereplést ér. Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató lapunknak úgy fogalmazott, a szövetségtől kapott információ szerint kilencven százalék, hogy megkapják a zöld jelzést – csak az a kérdéses, hogy a komlói sportcsarnok mennyire alkalmas nemzetközi kupameccsek megrendezésére. Várhatóan július első hetében dönt majd az Európai Kézilabda Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában