Légibemutató

2018.08.27. 07:00

Látványos nyílt napot tartottak a pogányi reptéren

Több ezren voltak kíváncsiak a Pécs-Pogány repülőtéren rendezett nyílt napra, és nem is csalatkoztak: testközelből csodálhatták meg az égben szálló masinákat.

m. z.

Nem mindenki fél a repüléstől. Vagy ha fél is tőle, szívesen nézegeti a földtől elszakadni képes, csudálatos vasmadarakat – biztonságos távolságból. Szombaton ezt biztonságos közelségből is megtehették a Pécs környékiek, akik kilátogattak a pogányi repülőtéren idén ötödik alkalommal megrendezett tartott nyílt napra.

 

És voltak szép számmal, de látnivaló is akadt bőven: a nagyjából ötpercenként felszálló, sétarepülésre bérelhető helikoptereken túl egészen közelről megtekinthető volt egy rendőrségi és egy mentőhelikopter, ezenkívül egymást váltották a különböző típusú repülőgépekkel végrehajtott légibemutatók is.

A fő attrakció Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok lélegzetelállító bemutatója volt, melyet szájtátva figyelt a közönség, de a permetezést művészi szintre vivő AN-2-es kétfedelű munkarepülőgép produkciója szintén nagy sikert aratott. Záró akkordként tíz sétarepülést is kisorsoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!