Atlétika

2018.08.13. 19:00

Laza százas a végére

Azért azt nem mondhatja Czukor Zoltán erre a vasárnapra, hogy csak úgy könnyedén elrepült, hiszen tizenegy órát gyalogolt a nagy melegben Komló belvárosában. A háromszoros olimpikon ezzel az eseménnyel búcsúzott aktív sportolói pályafutásától.

K. Mayer A.

A városban kialakított közel nyolcszáz méteres pályán száz kilométert „robotolt” végig tegnap Czukor Zoltán. Vehette volna lazára is a figurát, elvégre a saját búcsúversenyéről volt szó, de ő nem így gondolta: ha már nekidurálta magát, akkor szeretett volna korosztályos világcsúccsal elköszönni. Ez sajnos nem jött össze neki, a 11.10.38-as idő nem volt elég jó. Pedig az elején nagyon nekiindultak Srp Miklóssal, aki próbált neki segíteni menet közben, s huszonöt kilométerig ment vele.

– Negyven-ötven kilométernél borzasztó görcseim voltak, beálltam, mint a gerely – mondta a célba érkezés után a szavakat keresve Czukor Zoltán. – Úgy hetven körül pedig már tudtam, hogy nem lehet meg a korosztályos csúcs. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, jó volt itt lenni, és jó volt, hogy ti itt voltatok.

A búcsúverseny utolsó szakaszára beszálltak ötvenen–hatvanan, köztük Polics József polgármester is, s együtt gyalogoltak Czukorral. Nem volt könnyű vele lépést tartani, pedig már közel száz kilométer volt a lábaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában