Pécs

2018.08.27. 18:30

Lúdas Matyi hamarosan színre lép a Bóbitában

Szeptember 29-től lesz látható a Bóbita Bábszínházban, majd november elején az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona című darab is színpadra kerül.

T.V.

Hozzávetőleg 35 ezer nézője és 285 előadása volt a tavalyi évadban a Bóbita Bábszínháznak, ebből 271 saját fellépés volt, a többit vendég társulatok játszották – jelentette be tegnap az évadnyitó társulati ülésen Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója. A társulat az idei évadban hét csecsemőszínházi darabját és tizennégy korábbi előadását is műsoron tartja, emellett lesz három új bemutató és egy már játszott darab felújítását is tervezik már.

Az első új bábelőadás, a Lúdas Matyi szeptember 29-től lesz látható, majd november elején az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona című darab új verziója kerül színre. Jövő tavasszal újabb két nagytermi bemutató is lesz, a Történetek a kutyusról meg a cicusról március elejétől, a Robin

Hood pedig április közepétől lesz megtekinthető. A korábbi népszerű előadások közül továbbra is műsoron lesz többek között a Szélkötő Kalamona és a Torzonborz, a rabló is.

A Bóbita művészei a napokban Aradon majd Szatmárnémetiben adják elő Az ördögszántotta hegy című darabjukat, szeptemberben Eszéken, Zágrábban és Fiumében is fellépnek. Októberben Kolozsvár, decemberben pedig a Vajdaság következik. T. V.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában