foo

2018.06.13. 17:59

Már az aquapark is várja a fesztiválozókat a Fishing idején

Zsigmond József

Egy hét múlva, június huszadikán nyitja meg kapuit a Fishing on Orfű fesztivál. Mint a település vezetőjétől, Füziné Kajdy Zitától megtudtuk, Orfű már tizenegyedszer ad otthont a zenei fesztiválnak. A kis község utcáit, tereit megszépítették, kicsinosították és szép virágos környezetben várják a fiatalokat. Mint a polgármester elárulta: hétvégén a helyi aquapark is megnyitotta kapuit, így a fesztiválozók – remélhetőleg a nyárias időben – itt is hűsölhetnek napközben, hogy erőt merítsenek az esti szórakozáshoz.

Az idén megint a közönség döntött a Fishing on Orfű két nagyszínpadának elnevezéséről. Mint a szervezők a fesztivál Facebook-oldalán írták, fokozottan veszélyeztetett állatok neveit várták kommentekben, hogy a legtöbb lájkot begyűjtőről nevezzék el a színpadokat.

Az egyik fiatal a bejegyzésben azt írta: „Azt tudtátok, hogy a tiszavirágzás minden évben pontosan ugyanakkor van, mint a Fishing? Miattatok nem jutok el soha megnézni a tiszavirágzást” – tette hozzá mosolygós jellel megspékelve. Így nem meglepő, hogy az egyes nagyszínpadnak a Tiszavirág nevet adták, míg a kettes Tasmán ördöge lett.

A másik „állati” hírünk az volt, hogy a nagysátor nevét idén a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek adományozzák. Remélik, hogy a Misina Sátor helyszín több figyelmet vonz majd nem csak az ő munkájukra, de a többi lelkes, az állatok segítségén fáradozó szervezetre is.

A családosokra is gondoltak, a Pagony gyermekbirodalom a Fishingen remek kis mesetúrával készül a fesztivál ideje alatt. Bejárják a Rácz Tanyát, Kovácsszénáját és Abaligetet, a három állomáson sok-sok finomsággal, izgalmas gyerek programokkal és az erre az alkalomra írt orfűi mese három részével várják az érdeklődőket.

A 10 éves Óriás is fellép majd Orfűn

Két év után visszatér az Erik Sumo Band, Tövisházi Ambrus zenekara eredeti felállásban, Harcsa Veronikával és Kiss Erzsivel ad koncertet a nagyszínpadon. Az idén 10 éves debütlemezét ünneplő Óriás is fellép, és érdemes megemlíteni a fesztiválon először szereplő költőket és zenészeket tömörítő Rájátszást is. A fesztivál fő fellépői a legnépszerűbb magyar zenekarok lesznek, csak néhány nevet említsünk a fellépők közül: 30Y, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Szabó Benedek és a Galaxisok, Kiscsillag, Ricsárdgír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!