Pécs

2018.09.05. 14:05

Márk Tamás-díjat kapott Helstáb Martin

Helstáb Martint díjazták a Seven Hills International Film Festival keretein belül.

bama.hu

A Seven Hills International Film Festival ünnepélyes nyitógálán Páva Zsolt polgármester és Lovász István jegyző átadták a város Márk Tamás-díját Helstáb Martinnak, „a kreatív kultúra, az animációs filmművészet és underground zeneszerzés terén elért hazai, nemzetközi sikerei és sokoldalú tehetségének elismeréseként.”

Helstáb Martin 1995-ben született Pécsett. A Pécsi Tudományegyetemen elvégezte a televíziós műsorkészítő szakot. A festészettel és a zenével is megismerkedett a Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában, ahová 12 évig járt. A Jó étvágyat, bogaram! című filmjét számos külföldi filmfesztiválon bemutathatta, 2016-ban ő készítette el a Magyar Speciális Független Filmszemle logófilmjét. Hurut című animációs rövidfilmje Barcelonában nemzetközileg is bemutatkozott, Meg kell dögleni című animációs filmjéért több kitüntetést is bezsebelhetett. Filmjeinek zenéjét mindig maga szerzi. Zeneszerzőként NagyQtya néven underground hip-hop számokat is szerez.

– Szüksége van az embernek egy táptalajra, ahol növekedhet, egy olyan pontra, ahonnan mindig kiindulhat, és ahová mindig visszatérhet – mondta Helstáb a díj átvételekor. – A filmjeimet Pécsen készítettem, itt találom meg mindig az inspirációt, annak ellenére, hogy sok helyen jártam már a világon. Pécs városa még hallani fog rólam! – zárta beszédét a fiatal díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában