Közép-Mecsek

2018.07.30. 10:45

Megújult a Kőlyuki-barlang fahídja

A Tripammer-fa, Melegmányi-völgy, Nagy-mély-völgy háromszög kiemelten fontos, természetjárás szempontjából frekventált területnek számít, közkedvelt a baranyai turisták körében, ám a távolabbról érkezők is az elsők között keresik fel, hisz csodálatos természeti értékeket, szépségeket kínál.

W. K.

A Kőlyuki-barlang közelében található hídon országos jelentőségű turistaútvonalak is áthaladnak (Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra, Dél-dunántúli Piros Túra), a fahíd azonban ráboruló fáktól több alkalommal megsérült, emellett az időjárás okozta elhasználódás következtében balesetveszélyes állapotba került.

Ezért a Mecsekerdő Árpádtetői Erdészete a hidat megújította. A stabil alépítményen a járófelület és a korlátok – a folyamatos áthaladás biztosítása mellett – szakaszosan lettek kicserélve. A tölgyfából újjáépült híd ismét biztonságos és környezetéhez illeszkedve várja a kirándulókat és az Erdei Vándortáborok csoportjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában