Labdarúgás

2018.06.18. 14:42

Nagy Tamást csábítja a Zalaegerszeg

Amikor a magyar válogatott nincs ott egy világversenyen, mindig a horvátoknak drukkol, így érthetően örült a Nigéria elleni győzelmüknek, ugyanakkor a mutatott játék miatt csalódott volt. Nagy Tamás legutóbb a Hatvan megye I.-es csapatát irányította, amellyel ezüstérmes lett – most a hírek szerint az NB II.-es ZTE csábítja.

K. Mayer András

Jó ideje nem látni a pécsi, baranyai futballpályákon, no meg a horgászvizeken Nagy Tamást. A pécsi labdarúgóedző már Budapesten él családjával, a környező vizeket vallatja, s nyilván ott néz meccseket is. Meg persze a televízióban: a világbajnokság természetesen őt is érdekli, de tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy kora délután bekapcsolja a készüléket, s este a képernyő elől megy aludni.

– Megmondom őszintén, amíg a csoportmeccsek mennek, addig csak belenézegetek a világbajnokságba, nem ülök ott az elejétől a végéig – mondta a korábban a PMFC-vel az NB II.-ben bajnoki címet nyert tréner. – Persze kíváncsi vagyok sok mindenre, elsősorban szakmai szemmel figyelem az eseményeket. Érdekel, hogy különböző futballkultúrához tartozó csapatok, dél-amerikaiak, afrikaiak, ázsiaiak, európaiak hogyan oldanak meg bizonyos szituációkat.

A magyar válogatott nem jutott ki a vébére, de azért akad olyan csapat, amelynek szorít, árulta el. Ilyen esetekben mindig a horvátoknak szurkol. – Ott éltem a délvidéken, valamiért szimpatikusak. Tegnap csalódott is voltam a Nigéria elleni meccsük után. Megnyerték, ez rendben van, de „lemenedzselték” ezt a találkozót: felmérték, hogy mennyit kell kiadniuk magukból, mennyi kell a győzelemhez, és annyit is adtak bele. Hiányzott az a mentalitás, amit vártam, az, hogy beleállnak mindenbe. Ugyanazt a felfogást láttam viszont, amit az Európa-bajnokságon, amibe aztán bele is buktak. Ebben a csapatban több van, hiszen óriási tudással vannak megáldva a játékosok, hihetetlen energia, sebesség van bennük, emellett pedig mindig akad egy–két olyan, akinek hatalmas agya van, mint Modricsnak vagy Kovacsicsnak.

A horvátok mellett a másik két kedvenc az olasz és az argentin válogatott – ezúttal csak utóbbiaknak szoríthat. Sok örömet mindenesetre nem szereztek neki Messiék az első meccsükön, hiszen nem tudták legyűrni a vb-újonc Izlandot.

Nagy Tamás aktuális csapata, a Hatvan pedig az Egert nem tudta legyűrni, maga mögé utasítani a Heves megyei I. osztályban. Pedig szép szezont futottak az NB III.-ba igyekvő hatvaniak, huszonnyolc meccsükből huszonnégyet megnyertek, s csak hármat buktak el a pécsi tréner irányításával, ám ez sem volt elég a bajnoki címhez, másodikak lettek.

– Az Eger kiemelkedett a mezőnyből, a másik riválist, a Felsőtárkányt viszont meg tudtuk előzni. Nagyon jó érzés Hatvanban dolgozni, nem megye I.-esek a körülmények: minden feltétel adott, megvannak a megfelelő minőségű pályák, lehet videózni, heti öt edzést tartok. Sajnos későn állt össze a csapat, a kiesés miatt ugyanis szétszéledt a társaság egy része. Ha előbb összerakjuk a társaságot, pariban lehettünk volna az Egerrel.

A szerződése június végéig szól a Hatvannál, s mivel jól érzi magát, elképzelhető, hogy a következő szezont is ott tölti. Vagy a Zalaegerszegnél: az NB II.-es ZTE ugyanis a hírek szerint nagyon kapacitálja.

Nagy Lili immár hat bajnoki címnél tart az MTK-nál

Bár az édesapa számára elmaradt az aranyérem a Hatvan csapatával, a család nem maradt bajnoki cím nélkül. Ahogy tavaly, most is Nagy Tamás futballista lánya, Nagy Lili szállította a sikert: az MTK-val ismét első helyen végeztek a női NB I.-ben. Ez talán még nagyobb meglepetés volt, mint a tavalyi, a Ferencvárost ugyanis jóval erősebbnek tartják – mentálisan viszont, nagyon úgy tűnik, a kék-fehérek a jobbak. Méretes lehet már a vitrin: Nagy Lili immár hatszoros magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában