labdarúgás

2018.05.19. 10:11

Nehéz feladat vár a PMFC-re

Egy könnyebb feladatot múltkor nagyon magabiztosan kipipált a PMFC labdarúgócsapata, miután hazai pályán 6-0-ra legyőzte a Mórahalom együttesét. Ennek a sikernek köszönhetően Márton Gábor együttese maradt a tabella élén, de továbbra is csak egy pont az előnye a Tiszakécskével szemben – a rivális sem hajlandó hibázni.

K. Mayer A.

A most hétvégén következő játéknapon egyértelműen a PMFC-re vár nehezebb feladat. Koller Krisztiánék ezúttal egy stabil középcsapatnál, a Szekszárdnál vizitálnak, ahol biztosan nem lesz egyszerű dolguk, pedig egyértelmű, ha törik, ha szakad meg kell szerezniük a három pontot. Kétségtelenül jó hír, hogy a Tolna megyeiek nincsenek túl jó passzban, elvégre az utóbbi öt mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, hármat pedig elveszítettek. Nem kérdés, a pécsi csapat a jobb, nem véletlenül választja el az ellenfeleket huszonnyolc pont. Sokat segíthet a vendégek számára, hogy Szekszárdon is számíthatnak majd lelkes szurkolóikra, akik szervezett keretek között, busszal, továbbá autókkal is útnak indulnak majd, hogy a helyszínen buzdítsák kedvenceiket, s kiszurkolják ezt az újabb fontos győzelmet.

A PMFC-nek a bajnoki cím, a Kozármislenynek a bentmaradás miatt muszáj ma nyernie. Németh Zsolt csapata számára olyan meccs következik, amit ha behúz, szinte biztosan benntartja magát a harmadik vonalban: közvetlen riválisát, a Hódmezővásárhelyt fogadja. A leendő vendégek a 14. helyen, vagyis a legjobb kieső pozíciójában állnak, s egyetlen pont választja el őket a Grabaricséktól – vagyis hazai győzelem esetén négyre nőne a különbség, miközben már csak két forduló lenne vissza. Ez ziccer, ki kell használni, értékesíteni kell!

A Szentlőrinc nem lehet bajnok, ki sem eshet, mégis nagyon fontos lesz számára a ma délutáni bajnoki. Turi Zsolt együttese nem titkolja, hogy az ötödik helyre hajt, ami óriási siker lenne, a maximumot hozná ki vele magából a csapat. A lőrinciek jelenleg is ezt a pozíciót foglalják el, de miután ugyanannyi pontjuk van (44), mint a mögöttük álló SZEOL-nak, nem szabadna kikapniuk a harmadik helyezett Iváncsa otthonában. Nem lesz könnyű.

A 28. forduló programja:

Szekszárd–PMFC (május 19., 17.30), Kozármisleny–Hódmezővásárhely (május 19., 17.30), Iváncsa–Szentlőrinc (május 19., 17.30), Tiszakécske–Vecsés, Dunaújváros–Bp. Honvéd II., Makó–SZEOL, Mórahalom–Dabas, Rákosmente–Paks II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában