Baranyai körkép

2018.08.23. 17:30

Nem vettek fel? Legyen neked is „B” terved!

A kamara baranyai cégekkel közösen kínál új lehetőséget érettségizett fiatalok számára. A „B” terv – Képezd magad elnevezésű rendezvény célja, hogy a fiatalok megalapozott döntést tudjanak majd hozni a pályaválasztás kapcsán.

W. K.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi Szakképzési Centrum idén második alkalommal ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez érettségizett fiatalok számára 2018. augusztus 27-én 10 órai kezdettel a Pécsi Kereskedelmi Központban.

A kamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, illetve a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése, így a cél elérése érdekében bonyolítják le a „B” terv – Képezd magad elnevezésű rendezvényt. A rendezvény kiemelt célja, hogy a helyszínen szerzett információk birtokában az érettségivel rendelkező fiatalok megalapozott döntést tudjanak hozni a választott pályájukat illetően.

A program rövid tájékoztatókkal kezdődik, majd egy nagyszabású börzével folytatódik. A rendezvényt látogatók információkat kapnak az ingyenes, legalább kettő szakképesítést is biztosító szakképzési lehetőségekről, a tanulószerződéses és a duális rendszerről, személyes kapcsolatba kerülhetnek a gazdálkodókkal, tájékozódhatnak arról, hogy megyénkben mely szakképesítések nyújtanak perspektivikus lehetőségeket. A helyszínen bemutatkoznak olyan pécsi gazdálkodók, kamarai tagcégek (Matro Kft., KONTAKT-Elektro Kft., IT Services Hungary Kft., GLT Delta Kft., Honsa Kft., Z Elektronika Kft., IMG Építő Kft., Autócity Zrt., Soft Flow Hungary Kft.), amelyek motivált szakembereket keresnek és gyakorlati képzést is nyújtanak. Jelen lesznek a Pécsi Szakképzési Centrum Baranya megyei tagintézményei, a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolája is.

Már forgatható

Idén is elkészült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadványa. A kézikönyv csokorba szedi azokat a hasznos és fontos tudnivalókat a gyakorlati képzés rendszeréről, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a szakképzést érintő változásokról, jogértelmezési kérdésekről naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a képzésben érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!