Röplabda

2018.09.04. 12:50

Nem volt nagy változás

Új vezetőedzővel készül az október elsején kezdődő bajnokságra a PTE-PEAC NB I.-es férfi röplabdacsapata. A keretben nem voltak jelentős változások, a pécsiek egyre inkább a saját utánpótlásukra, a helyi játékosokra építenek.

K. Mayer A.

Fotó: Löffler P.

A legjelentősebb változás a vezetőedzői poszton történt, hiszen Gyöngyösi Zoltán helyére Storcz Tamás került. Persze előbbi is marad a klubnál, az utánpótlás szakmai vezetője lesz férfi és női vonalon is. Storczot pedig nem kellett bemutatni a csapatnál, hiszen évekig játszott itt, aztán dolgozott utánpótlásedzőként, az előző szezonban pedig Gyöngyösi munkáját segítette a felnőtteknél másodedzőként.

A játékoskeretben nem volt jelentős mozgás – inkább az állandóságra szavazott a vezetőség. Mindössze ketten távoztak, Pólics Kevin és a kubai légiós, Salazar, az pedig egyelőre kérdéses, hogy a német Leopold Schwind marad-e a következő tanévben az Orvostudományi Kar hallgatója, vagy sem.

– A helyükre az utánpótlásból került fel két nagyon tehetséges fiú, Merkler Ábel és Örkényi András – mondta Horváth Balázs, a PTE-PEAC szakosztályvezetője. – Visszatért hozzánk Demeter András, akire játékosként is számítunk amellett, hogy technikai vezetőként is dolgozni fog. Továbbá megegyeztünk Kiss Nicholasszal arról, hogy a szezon második felében csatlakozik hozzánk, csakúgy, mint Fodor Dániel. Minden más változatlan: elsősorban az utánpótlásunkra építünk, a maradók közül heten saját nevelésű játékosaink, további hatan pedig vagy ide járnak, vagy ide jártak egyetemre. Erre büszkék vagyunk!

A szezon október elsején kezdődik a PTE-PEAC számára, amely rögtön a bajnok és kupagyőztes, BL-szereplő Kazincbarcikát fogadja – nézőcsalogató meccs lesz. A bajnokság lebonyolítása megváltozik az előzőhöz képest, a tizenkét csapatot két csoportba osztják, ahol oda-visszavágós alapon játszanak egymással. Ezt követően a két csoport első három helyezettjei alkotják az Extraligát, a többiek pedig az NB I.-et – ez a szakasz januártól indul.

– Mi nyilván a második hatosba kerülünk, de nem is baj, nekünk nem a profi csapatokkal kell versenyeznünk. Ez már egy elég homogén mezőny lesz, s mi itt szeretnénk a dobogón végezni. Ha ez sikerül, amivel természetesen teljesítettük a bentmaradást is, elégedettek leszünk – mondta Horváth.

Tizenhatos lesz a játékoskeret

A posztonkénti keret.

Feladók: Dolgos Attila, Portik Ádám.

Liberók: Baji Péter, Kaszás Zoltán.

Nyitásfogadó ütők: Fodor Dániel, Horváth Balázs, Pordán Áron, Szabó Gábor.

Átlók: Demeter András, Merkler Ábel, Kiss Nicholas.

Centerek: Soós András, Örkényi András, Turcsics Balázs, Várhalmi Gábor, Leopold Schwind.

Nagy csatát hozott a döntő

A korábban a PTE-PEAC-ot erősítő Pólics Kevin és a jelenleg is a pécsi klubnál szereplő Merkler Ábel alkotta páros nyerte meg a Bonyhádon megrendezett strandröplabdatornát. A döntő óriási csatát hozott, fej-fej mellett haladt a két duó, de végül

21-19-re Pólics és Merkler győzött.

Az alsóházban szintén olyan páros végzett az élen, amelynek van pécsi kötődése: Horváth András és Simon Gergő is játszott korábban a PTE- PEAC-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában