foci

2018.08.24. 12:53

Nyugodtan játszhatnak a PMFC női focistái

Kezdődik a bajnokság a női labdarúgó NB II.-ben is, annak Nyugati-csoportjában indul egy pécsi csapat PMFC néven.

Horváth L.

Tehetséges fiatalok alkotják, akik még nem elég erősek az élvonalra (ahol a Magyar Labdarúgó Egylet szerepel, amely hazai meccseit Kozármislenyben játssza) vagy pedig ilyen-olyan okból nem tudják vállalni a heti több edzést. Mivel ebből az osztályból nem lehet kiesni, a PMFC ifjú focistái felszabadultan futballozhatnak, nincs rajtuk eredménykényszer. Hetente háromszor edzenek, edzőjük Győrki Ákos, segítője pedig Czeininger Dávid. A keret a kiöregedett U19-es focistákra épül, de természetesen újak is vannak benne. Mint például Bencze Rebeka, a fiatal lány 18 éves, a diákolimpián fedezték fel és a Magyar Kupában már a mély vízbe dobták, gólt is szerzett.

A PMFC-nők továbbra is Kovácstelepen rendezik meg a hazai bajnokijaikat, a nyitányon szombaton 15.00-kor a MOL Vidi FC-t fogadják. – Az a célja a PMFC-nek, hogy a magasabb osztályra nevelje a játékosokat – mondta Rack Róbert, a PMFC-vel szoros kapcsolatot ápoló Magyar Labdarúgó Egylet elnöke és egyben szakosztályvezetője, aki a Németországban tartózkodó Győrki helyett nyilatkozott. – Teljesen kezdő is van a keretben, de nem ez a jellemző a játékosokra.

Az NB II. Nyugati-csoportban kilencen vannak, a PMFC-n kívül a Balatonfüred, az Ajka, a MOL Vidi, az MTE 1904 (Mosonmagyaróvár), a PELC-Nyárád (Pápa), a Sopron, a Ziccer NLSE (Nagykanizsa) és a ZTE. A már említett Magyar Kupa-találkozót a PMFC nemrégiben Kovácstelepen vívta, és a második fordulóban a Mosonmagyaróvárt verte 3–2-re Farkas Jázmin (2) és Bencze Rebeka góljaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában