kosárlabda

2018.05.18. 10:15

Okosan kell támadni

A Székesfehérváron elszenvedett súlyos vereség után a PVSK-Veolia ma este (18.00) már a negyeddöntős párharc második meccsét játssza az Alba Fehérvár ellen, ezúttal hazai pályán. Ha nyer Csirke Ferenc együttese, akkor biztos, hogy legalább még egyszer pályára léphet idén a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Szakács Miklós

Az, hogy erősebb az Alba Fehérvár a PVSK-nál nem kérdés. Az azonban már nagyon is, hogy vajon jobb-e harminc ponttal? Merthogy a férfikosárlabda bajnokság negyeddöntőjének első meccsén éppen ennyivel nyert az Alba saját csarnokában a pécsiek ellen. Kedden persze a kék-fehérek nagy napot fogtak ki, a Pécs dobóformája pedig finom szólva sem volt éppen jó, és most épp ez az, amiben lehet egy kicsit bízni. Hogy még egyszer nem fordulhat elő az, hogy például a PVSK tripla-specialistái alig-alig tudnak betalálni kintről.

– Hazai pályán mindeképpen megpróbálunk még mozgósítani plusz energiákat, hogy nyerni tudjunk – ezt Supola Zoltán, a PVSK kosarasa mondta el a klub közösségi oldalán.– Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Jobban kell dobnunk, okosabban kell támadnunk, figyelnünk kell arra, hogy ne indítsanak le minket. Ha ez mind működni fog, akkor nagyon remélem, hogy lesz még hazai meccsünk a bajnokságban.

Ha ugyanis nyer a PVSK, biztos, hogy legalább négy meccsig elhúzódik a három győzelemig tartó párharc az Alba ellen, akkor pedig a vasárnapi, fehérvári összecsapás után jövő szerdán ismét Pécsett találkozik a két csapat.

Mindenhol az esélyes vezet

A bajnokság negyeddöntőiben az első meccsek után mindenhol az esélyesebbnél van az előny. A középszakaszt a felsőház első helyén záró Szolnok hazai pályán 34 ponttal verte a Paksot, míg a Körmend szintén saját csarnokában nyert simán a Kecskemét ellen, így az Olaj és a Körmend is 1-0-ra vezet már a párharcukban.

Az egyetlen szoros meccs eddig a negyeddöntőkben Szombathelyen volt, a Zalaegerszeg alaposan megnehezítette a Falco dolgát, sokáig vezetett is idegenben, végül azonban Szrecsko Szekulovics csapat nyerni tudott. Az azonban látszik, hogy itt, a Falco–Zete párharcban van a legnagyobb esély egy igazán szoros viadalra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában