szigetvár

2018.08.07. 15:05

Otthonos kényelem várja a szülő nőket

Modern kórteremben szinte az otthon szülés kényelmét, meghittségét biztosítják a Szigetvári Kórház Szülészeti Osztályán.

W. K.

Elsősorban a szülészet-nőgyógyászati és az intenzív osztályokon indokolt a korlátozások bevezetése (képünk illusztráció)

A kórház kiemelt figyelmet fordít a szülészet-, nőgyógyászat és újszülöttosztály fejlesztéséret. Az osztályon recepciós pult fogadja az érkezőket, illetve egy-, és két-három ágyas betegszobák, amelyekhez külön fürdő is tartozik.

Dr. Écsi László osztályvezető főorvos úgy fogalmaz: – Nálunk vendégek vannak, nem pedig betegek! A legfontosabb szempont, hogy nem a hozzánk érkezők vannak értünk, hanem mi vagyunk a vendégekért. Megtiszteltetést jelent a bizalom, amikor minket választanak a kismamák egy-egy gyermek világra segítésénél, illetve a gyógyításban. Lehetőség van az apás szülésre is, az alternatív vajúdó szobában fürdőkád, bordásfal, óriás labdák, franciaágy teszik elviselhetőbbé a nehéz pillanatokat. Sőt, a család együtt lehet az osztályon, a kispapának is tudnak elhelyezést és ellátást biztosítani. – Az elmúlt években divat lett az otthonszülés, nálunk a környezet lett otthonosabb és barátságosabb – hangsúlyozta a főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában